Bygger miljøambisiøst logistikkbygg

 
Bygger miljøambisiøst logistikkbyggIllustrasjon: Nordic – Office of Architecture
Når det nye, miljøambisiøse logistikkbygget i Alf Bjerckes vei 22 står klart høsten 2022, er det proffleverandørene av bygge- og installasjonsvarer, Ahlsell og Motek, som flytter inn.

Det miljøsertifiserte bygget har blant annet bikuber, solceller og store grønne flater på taket. Begge aktørene vil ha hovedkontor i det 29 000 kvadratmeter store bygget på Alna. Motek får i tillegg et hypermoderne lager med blant annet AutoStore-lagring og automatisert logistikk, samt et nytt hovedverksted.

Flytter i midlertidige lokaler

– Vi er veldig glade for at Aspelin Ramm utvikler et bra bygg basert på våre behov. Det nye bygget gir oss det vi trenger for å kunne utvikle og tilby markedsledende tjenester til bygg- og anleggsmarkedet også i fremtiden, sier Vegard Halden, administrerende direktør i Motek.

- Bygget vårt i Alf Bjerckes vei 22 rives, og mens riving og bygging pågår flytter vi inn i midlertidige lokaler i Alf Bjerckes vei 22. Lageret og verkstedet vårt flytter til Fjellbovegen 9 på Frogner. Der har vi bygget et nytt flott robotlager som blir enda mer effektivt enn det vi har nå. I tillegg lager vi et produkttreningssenter hvor vi skal trene våre selgere og kunder. Vi får også et kundemottak i Fjellbovegen, hvor kundene kan hente ut varer selv, hvis de ønsker det, sier Halden.

- Vi ser virkelig frem til å ta i bruk det som blir Norges råeste logistikkbygg på Oslos beste logistikktomt, sier Vegard Halden.

Tar miljø på alvor

For Ahlsell innebærer nye lokaler at hovedkontoret og salgsressursene i øst kan flytte inn i moderne og effektive kontorløsninger. Alf Bjerckes vei 22 blir dermed et viktig ledd i å skape et kompetansesenter og en møteplass tilrettelagt for kunder og leverandører fra alle fag.

– Dette viser først og fremst at Ahlsell satser stort i Osloregionen. Ved å flytte inn i et bygg som representerer morgendagens standard knyttet til energiforbruk og klimafotavtrykk, viser vi dessuten at vi tar miljø og bærekraft på alvor, sier Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge.

Grønt bygg, grønn bygging

Når de eksisterende byggene rives tas betongelementene vare på. Noe knuses og blir til bærelag for kjøresoner, mens stålet blir solgt og gjenbrukt. Taket blir grønt med sedum og bikuber som sørger for overvannshåndtering og biomangfold. På taket blir det i tillegg gangstier, løpebane samt treningsapparater. Prosjektet skal sertifiseres med BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A og er i tillegg planlagt som fossilfri byggeplass.

– Vi har satt oss høye miljøambisjoner for prosjektet og er opptatt av at dette skal bli et bygg som er tilpasset morgendagens løsninger, og som våre kunder skal være stolte av, sier Mona Aarebrot, direktør for Marked og Drift i Aspelin Ramm.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår