Bygger med ferdig isolerte massvitreelementer

 
Bygger med ferdig isolerte massvitreelementerBildet: Bakkeåsen omsorgsboliger. Illustrasjon: Per Knudsen Arkitektkontor AS
På oppdrag for Horten kommune skal NCC bygge Bakkeåsen omsorgsboliger i ferdigelementer av massivtre.

Prosjektet skal etter planen overleveres sommer 2021, og består av 8 boenheter. NCC og TEWO har inngått samarbeid om levering av ferdigelementer av massivtre som er ferdig isolert, innsatt vinduer, belistet og veggkledning.

Norges første

- Ut ifra det jeg har sjekket vil dette bli Norges første leveranse av massivtre prefabelementer med den ferdighetsgraden, sier prosjektleder Jonatan Hjellnes i NCC Building, i en pressemelding.

Byggingen av Bakkeåsen omsorgsboliger gjennomføres som en totalentreprise og avtalen med Horten kommune ble signert i mars i år. Etter planen skal elementene leveres for montering i oktober. Ved å bruke massivtreelementer forventer Hjellnes en svært forutsigbar prosess med raskt tett bygg og høy presisjon i byggingen.

De prefabrikkerte elementene kommer med ferdig monterte stikkontakter og tilrettelagt for andre tekniske installasjoner i veggene. Samarbeidspartneren TEWO er en norsk produsent av isolerte massivtreelementer.

- Et viktig steg

- Dette er en helt ny løsning og med vår nye fabrikk i Hurdal har vi et godt system for masseproduksjon av elementene. Dette prosjektet er derfor et viktig steg i vår satsning, sier markedssjef Håkon Rognlien i TEWO. 

Bakkeåsen omsorgsboliger ligger i Åsgårdstrand i Horten kommune. Kommunen har i prosjektet satt fokus på miljøtiltak og redusert klimagassutslipp.

- Vi er positive til produktet som er godt egnet for prosjektet. Som offentlig aktør er vi fornøyde med at anskaffelsen vår bidrar til innovasjon og utvikling av nye løsninger innenfor bruk av tre. Det er en god måte for Horten kommune å nå sine mål om å bruke mer tre og redusere klimagassutslipp, sier kommunes prosjektleder, Andreas Støle.

Prosjekt Bakkeåsen omsorgsboliger har en verdi på om lag 45 millioner kroner.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår