Bygger kulturhus og svømmehall på Aukra

 
Bygger kulturhus og svømmehall på AukraBildet: Slik skal det nye Aukra kulturhus fremstå. Illustrasjon: Asplan Viak
Betonmast Røsand har sammen med Asplan Viak vunnet konkurransen om å bygge nytt kulturhus og svømmehall for Aukra kommune.

– Sammen med Asplan Viak har vi funnet fram til gjennomtenkte løsninger og funksjonelle arealer tilpasset de mange ulike aktivitetene og funksjonene kulturhuset skal romme. Dette blir et fremtidsrettet og fleksibelt bygg til glede for alle innbyggere i Aukra kommune, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand, i en pressemelding.

Prosjektet skal nå i en samspillfase knas videre sammen med byggherre. Forventet kontraktsum etter endt samspill er ca 186 millioner kroner ekskl. mva. Gjennomføringsfasen vil bli utført som en totalentreprise der oppstart/gjennomføring er avhengig av omforent forprosjekt.

Prosjektet er en design-priskonkurranse der Betonmast Røsand sammen med Asplan Viak har stått for design og utforming.

Det nye kulturhuset på Aukra skal inneholde blant annet 25 meter svømmebasseng, bibliotek, aktivitetsrom, kontor, festsal osv. Prosjektet har fått navnet «Torget» og skal være en bygg for alle i Aukra kommune, både på dag og kveldstid.

Blant annet er plassering av de ulike aktivitetene, fellesarealer og uteområder nøye gjennomtenkt, slik at anlegget kan utnyttes funksjonelt sone for sone og i integrasjon med hverandre. Bygget er totalt ca 4700 m2 med tilhørende utearealer.

– Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand. Vi har et langt og godt samarbeid med denne kunden gjennom flere større prosjekter, sist Julsundet skole og Gossen barne og ungdomsskole.  Vi ser virkelig frem til det videre arbeidet med prosjektet og gleder oss til å fortsette samarbeidet med Aukra kommune og øvrige rådgivere i prosjektet, avslutter Røsand.

Konkurransen ble vunnet i oktober 2019, og avtalen ble signert 3. desember.  Forventet byggestart er sommeren 2020, og innbyggerne kan forvente å ta kulturhuset i bruk våren 2022.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår