Bygger internat og verksted på Buskerud videregående skole

 
Bygger internat og verksted på Buskerud videregående skoleProsjektleder Ole Gøran Hansen (til venstre) og anleggsleder André Thorsdalen foran internatet, som bygges i massivtre.
Peab er i gang med oppføring av to nye bygg, et internat i massivtre og et verksted for Buskerud fylkeskommune. Kontrakten har en verdi på 41 millioner kroner eks. mva.

Internatet er på 640 kvadratmeter, og bygges i massivtre. Bygget skal romme 16 robuste hybler, med hvert sitt bad. Verkstedet på 770 kvadratmeter bygges i tradisjonelt treverk og betong. Det skal benyttes av skolen til reparasjon og kontroll av interne og eksterne kjøretøy, som for eksempel traktor og hjullastere.

− Nytt internat gir skolen som en lokal samfunnsaktør mulighet til å tilby elever bomuligheter for dem som har lang reisevei til skolen. Et eget verksted vil øke kvaliteten på undervisningen betraktelig. Videre vil det gi skolen mulighet til å speile det markedet elevene møter etter endt skolegang. Dette betyr at vi kan levere et utdanningsløp som er i takt med næringen, sier Jan Øya, prosjektleder i Buskerud fylkeskommune Eiendom i en pressemelding.

Miljø- og utdanningsfokus
Massivtre tar vare på alle gode egenskaper treverk har. Materialet har høy grad av fleksibilitet, isolasjonsevne, er miljøvennlig, robust og solid, og ikke minst gir det et godt inneklima.

− Akkurat som byggherren, ønsker vi i Peab flere miljøriktige byggprosjekter. Internatet er det første prosjektet i massivtre for Buskerud fylkeskommune, og vi er veldig glade for at vi fikk dette oppdraget, sier Peabs prosjektleder Ole Gøran Hansen.

Egne fagarbeidere og lærlinger

Internatet og verkstedet oppføres samtidig, så Peab har over 20 medarbeidere på byggeplassen, i tillegg til underentreprenører og leverandører.

− Vi har blant annet seks fagarbeidere og to lærlinger på byggeplassen. Det er vi stolte av, og egne håndverkere er et satsingsområde i Peab. Vi har et godt samarbeid med byggherren og skolen, som er i daglig drift rundt oss. Det er også fint å se at HMS og logistikk fungerer meget bra på byggeplassen, sier Hansen.

Historisk bygg
Dette er Peabs sjette byggprosjekt på skolen. De seneste 15 årene har Peab blant annet bygd en ridehall, renovert et internat, bygd nye lokaler til byggfaglinjene, rehabilitert og bygd et tilbygg til undervisningsbygget og rehabilitert administrasjonsbygget.

− Vi synes dette er et flott sted å arbeide på. Gamle, ærverdige Buskerud gård er opprinnelig fra 1100-tallet, og her har det vært drevet undervisning i over 100 år. Vi syns det er motiverende å kunne bidra til fortsatt god undervisning her også i fremtiden, sier Ole Gøran Hansen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår