Bygger for familier som holdes utenfor boligmarkedet

 
Bygger for familier som holdes utenfor boligmarkedetBildet: Trond Lomsøy, sjef i Lindås Tomteselskap
Lindås Tomteselskap er nå i gang med sitt andre boligsosiale prosjektet i kommunen, spesielt tilpasset familier som ikke kommer seg inn i boligmarkedet.

Når det nye prosjektet er ferdig, har tomteselskapet gitt tolv familier en snarvei inn i boligmarkedet som ellers hadde blitt holdt utenfor. 

- Endelig er dette en anleggsplass med gravemaskiner og skytebas. Jeg har gledet meg lenge til at anleggsmaskinene skulle rykke inn, sier Trond Lomsøy, sjef i Lindås Tomteselskap, i en pressemelding.

Lomsøy har tidligere vært direktør i Bydrift, og liker å frekventere anleggsplasser. 

Unge holdes utenfor

De fire enhetene som oppføres i kommunen er tilpasset barnefamilier, og er det andre boligsosiale prosjektet i regi av Lindås Tomteselskap. Ideen kom fra boligkontoret på Lindås som registrerte at den såkalte Boliglånsforskriften holdt mange unge utenfor boligmarkedet. Ssammen med Husbanken ble det utarbeidet en modell som gjør at barnefamilier  har håp om egen bolig uten å være prisgitt Boliglånsforskriften.
 
God standard

Boligene vil være i størrelsesorden 61-74 kvadratmeter med både tre og fireroms leiligheter. Boligene bygges etter den strenge forskriften TEK17, og leveres med integrerte hvitevarer, lys eikeparkett, bredbånd og balansert ventilasjon. Uteområdene vil bli tilrettelagt med grøntarealer, samt leke -og mingleplass. Samtlige leiligheter vil få utvendig bod. Det er Byggmester Hitland som har oppdraget med å bygge boligene. 

Alver kommune

Med bakgrunn i kommunesammenslåingen kan alle unge førstegangsetablere i Alver søke om bolig i dette prosjektet. Boligkontoret og tomteselskapet vil senere avgjøre hvem som skal tildeles bolig. Det er ikke mulig å legge inn bud på boligene, og selges boligene før det er passert tre år, vil tomteselskapet ha forkjøpsrett til den prisen boligen ble solgt for. 
- Om beboerne kunne selge med fortjeneste før det har gått tre år, hadde det vært å undergrave konseptet, påpeker Lomsøy. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår