Bygger 58 leiligheter og 9 rekkehus på Bekkestua

 
Bygger 58 leiligheter og 9 rekkehus på BekkestuaIllustrasjon: Voice / Eve Images
Snart starter Peab oppføringen av 58 leiligheter og 9 rekkehus i Nadderudveien 1 på Bekkestua i Bærum. Peab Bygg har signert kontrakt på ca. 309 millioner kroner som totalentreprenør i prosjektet.

Etter 10 år med reguleringsarbeid og myndighetsbehandling, kan endelig prosjektet Nadderudveien 1 realiseres. Tre aktører er inne på eiersiden; for boligdelen er Peab Eiendomsutvikling med 50 prosent, og NorgesGruppen Eiendom med 30 prosent og ABBL med 20 prosent. Næringsarealene er Peab Eiendomsutvikling og NorgesGruppen Eiendom med 50/50. Peab Eiendomsutvikling har ansvar for prosjektutvikling og prosjektledelse.

− Nå får endelig nordvestre hjørne av Bekkestua sentrum en oppgradering. Sammen med nye veier, fortauer og plasser, vil både boligkjøpere og publikum få en ny opplevelse av noe som tidligere bare har vært et veikryss. Hele området vil bli mer trivelig å bevege og oppholde seg i, sier prosjektsjef Kjartan Fleten i Peab Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Hyggelig nærhandel

Næringsarealene vil blant annet huse en stor Kiwibutikk. Det er også satt av plass til flere mindre aktører i lokalene.

− Vårt mål er å skape publikumsaktivitet i gatene, slik at dette blir et levende og hyggelig område både for beboere og besøkende, sier Øistein Brevig Pjaaka, administrerende direktør i NorgesGruppen Eiendom.

Starten på et nytt sentrum

Peab Bygg har signert kontrakt som totalentreprenør i prosjektet, med en kontraktsverdi på ca. 309 millioner kroner eks. mva.

− Vi har hatt et godt samarbeid med byggherren fra utviklingsfasen og frem til i dag. Slike kombinasjonsbygg har vi mye erfaring med, og det faller naturlig inn i vår boligportefølje. Det skjer store endringer i Bekkestua sentrum, og det å få være med å realisere starten av det nye sentrumsbildet blir veldig spennende, sier prosjektsjef Torbjørn Mehus i Peab Bygg.

Salgssuksess

I Nadderudveien 1 skal Peab bygge to leilighetsblokker med 58 enheter og ni rekkehus. Det blir underliggende næringsetasje på bakkeplan og en felles underjordisk parkeringskjeller. Snittstørrelsen på boligenhetene ligger på ca. 100 m2, og holder generelt høy kvalitet.

Leilighetene ble lagt ut for salg i september 2018, mens rekkehusene kommer for salg i 2019. ABBL har ansvar for gjennomføringen av salget.

− 48 av 58 leiligheter ble solgt i rekordfart på et salgsmøte for ABBLs medlemmer. Interessen for prosjektet har vært formidabel, sier Aleksander Ekeberg, prosjektdirektør i ABBL.

Prosjektet blir organisert som et eierseksjonssameie, der både bolig- og næringsdelen vil inngå. ABBL vil stå for forvaltningen av sameiet når bygget står ferdig.

Oppgraderer infrastrukturen

Godkjent rammetillatelse ble mottatt i desember 2018, og byggestart er estimert til andre kvartal 2019. Akkurat nå pågår infrastrukturarbeider rundt tomta. Peab Bygg har også denne entreprisen.

− Det blir blant annet nytt vann- og avløpsanlegg og ny teknisk kulvert. Dette er en komplisert entreprise, som innebærer tett koordinering med Bærum kommune og Statens vegvesen. Den utføres som åpen bok kontrakt med byggherren, sier prosjektleder Sølve Skeie i Peab Bygg.

Fakta:

  • 58 leiligheter
  • Lavenergibygg, klasse 2
  • 9 rekkehus
  • Areal boliger 7 128 m2
  • Areal næringsdel 3 500 m2
  • Areal parkeringskjeller 4 500 m2
  • Bruttoareal 17 423 m2
  • Arkitekt: PULS Arkitekter
  • Byggetid: 24 måneder
  • Estimert oppstart: Andre kvartal 2019

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår