Bygger 3600 m2 på Eiker

 
Bygger 3600 m2 på EikerConsto bygger for Vestaksen: Fra venstre Vestaksen Eiendoms administrerende direktør Morten Hotvedt og prosjektleder Anders Høstmælingen, Consto prosjektledere Ole Herlofsen og Bjørn Kristian Hole og daglig leder i Consto Øst, Roger Nygård. (Foto: Vestaksen).
Vestaksen Eiendom har engasjert entreprenørselskapet Consto til å bygge 3600 kvadratmeter på Eiker Næringspark. På taket skal det bli solceller nok til å drifte hele bygningen som Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) skal bruke som omlastningsstasjon.

Kontrakten mellom Vestaksen og Consto er på drøyt 50 millioner kroner, og byggingen vil bli igangsatt så snart driftstillatelse for bygget foreligger.

– Bygningen blir unik ved at det på taket vil være solceller nok til å drifte den.  Kontordelen får passivhusstandard, uttaler administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt i en pressemelding.

Vestaksen og Consto kjenner hverandre fra tidligere prosjekter, blant annet fra boligprosjektet Dyrmyrskauen på Kongsberg. – Vi er begge opptatt av at det skal være bærekraft i prosjektene og at det er viktig å velge klimavennlige og eneregieffektive løsninger. Disse momentene får ekstra betydning når det er en virksomhet som RfD som er leietaker, understreker Hotvedt.

Daglig leder i Consto Øst, Roger Nygård, ser fram til å begynne arbeidet.

– Dette prosjektet føyer seg inn i rekken av interessante oppdrag som vi har ferdigstilt og som er under arbeid i regionen. At Vestaksen er så tydelig i sin bestilling av bærekraftige løsninger, passer perfekt inn i vår måte å tenke på. Det er ekstra inspirerende å kunne bidra til å realisere et miljøprosjekt av stor samfunnsmessig betydning, sier Nygård i meldingen.

RfD har inngått avtale om å leie bygningen i 20 år.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår