Bygger 310 studentboliger på Lillestrøm

 
Bygger 310 studentboliger på LillestrømStudentboligene vil ligge sentralt til i Lillestrøm, med kort gangavstand til jernbanestasjonen.
Hovedstyret i SiO vedtok 23.09. utbyggingen av 310 studentboliger og et næringsareal på 1000 kvadratmeter i Nesgata 6 på Lillestrøm. De to boligbyggene får navnet Lillestrøm Studentby og skal ferdigstilles i 2022.

Lillestrøm studentby skal inneholde nye, moderne og miljøvennlige studentboliger.

- Dette betyr at SiO kan gi enda flere muligheten til å bo i studentbolig. Studentboliger bidrar til at flere kan ta utdanning, og er enda viktigere i en tid med økonomisk usikkerhet, sier Jonas Virtanen, student og styreleder i SiO, i en pressemelding.

Eiendommen ligger mellom Jernbanegata og Nesgata, kjent som gamle Lillestrøm sykehus, og ligger svært sentralt i Lillestrøm, med kort vei til bussholdeplasser og jernbanestasjon. Det er utredet en løsning som inneholder rundt 200 ettromsleiligheter og 55 toromsleiligheter med egne bad og kjøkken.

-Lillestrøm Studentby får gåavstand til Lillestrøm jernbanestasjon. Det vil gjøre boligene attraktive både for studenter som studerer i nærheten av Lillestrøm, og for studenter i Oslo, sier Jonas Virtanen.

Ferdigstilles i 2022
SiO håper å starte byggearbeidene ved årsskiftet, med ferdigstilling i siste del av 2022.

Det er planlagt to frittstående bygninger på henholdsvis syv og 12 etasjer. Det er prosjektert frem en løsning der det bygges 310 nye studentboliger fordelt på to nybygg, inkludert fellesfunksjoner som vaskeri og postkasseanlegg. I tillegg til nye boliger vil det bli en betydelig opprusting av uteområdene til glede for beboere og Lillestrøms befolkning.

-Studentboliger har en lavere pris enn privatmarkedet, og ligger som regel enten campusnært eller sentrumsnært. SiO har rundt 8600 studentboliger i dag, og Lillestrøm Studentby blir et fin tilskudd med høy bokvalitet og god beliggenhet, sier Virtanen.

Samarbeid med kommunen
SiO har i de siste tre årene samarbeidet med Lillestrøm kommune om å regulere eiendommen Nesgata 6 i Lillestrøm til boligformål. Reguleringsprosessen ble avsluttet i andre halvår i 2019, og ved forrige årsskifte kjøpte SiO eiendommen av kommunen. I 2020 har SIO utredet prosjektet og hentet inn priser fra aktuelle entreprenører. Kontrakt er nå inngått med Ove Skår AS. Oppdraget er en totalentreprise. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår