Bygger 161 boliger på Ensjø i Oslo

 
Bygger 161 boliger på Ensjø i OsloTigergården har høye miljøambisjoner og skal miljøsertifiseres som BREEAM-NOR med nivået Very Good på sertifiseringsskalaen. (Ill: Code arkitektur / Skanska).
Skanska har høye miljøambisjoner og prosjektet skal miljøsertifiseres som BREEAM-NOR med nivået Very Good på sertifiseringsskalaen.

Prosjektet planlegges med store grønne oaser, takhager der det skal tilrettelegges for å ta vare på det biologiske mangfoldet, blomstereng med innslag av urter og gress, samt dyrkingskasser for beboerne. Takhagen skal tilrettelagges med drivhus, utekjøkken, wc og lekeområder samt soner for ro. I tillegg får beboerne tilgang til både sykkelverksted.

Ensjø Torg er en del av den store forvandlingen av Ensjø fra bilby og industriområde til en levende bydel med boliger, kontorer og et mangfold av servicetilbud. Ensjø Torg bygges på og rundt T-banestasjonen og har en nærhet til det meste – kun få minutter unna Oslo sentrum. Totalt bygger Skanska ca. 630 boliger, barnehage og ca. 2500 kvm næring med servicetilbud som dagligvare, bakeri, blomsterbutikk, samt et stort parkeringshus for beboerne, forteller de i en pressemelding.

– Vi er glade for at boligprosjektene selger godt i markedet slik at vi kan fortsette byggingen av Ensjø Torg som planlagt, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør Skanska Norge Bygg i meldingen.

Tigergården skal bestå av tre ulike boligkonsepter: Himmeltårnet, Glassgangen og Kobberpassasjen, alle med hver sine kvaliteter og forskjeller. Leilighetene varierer fra 39 til 124 kvm, og er utviklet i to forskjellige stiler. Her skal både småbarnsfamilien, unge mennesker og voksne uten barn kunne finne en bolig for sine behov. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

– Dette er vårt mest miljøvennlige boligprosjekt, og Tigergården vil bidra til å løfte området, sier regiondirektør for boligutvikling på Østlandet i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik.

Arkitekter for prosjektet er Code arkitektur.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår