Bygg- og anleggsbransjen skal bli sikker og skadefri

 
Bygg- og anleggsbransjen skal bli sikker og skadefriIllustrasjonsbilde: Shutterstock
Mer enn 60 aktører går sammen i ny stiftelse for å bekjempe dødsulykker og alvorlige skader.

Bygge- og anleggsnæringen er en av de farligste bransjene i Norge. Det ligger en erkjennelse hos hele næringen om at vi må jobbe bedre, annerledes og samarbeide mer hvis vi skal nå visjonen om null alvorlige skader og dødsulykker. 

- En hel næring samler seg nå om opprettelsen av stiftelsen «Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg» (SfS BA).  På Stiftelsesmøte 18. september 2019 vil mer enn 60 aktører som representerer hele næringskjeden være representert. Arbeidstilsynet er en av stifterne, og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie vil være til stede på stiftelsesmøtet, skriver SfS BA i en pressemelding.

Det har vært åpent for alle som ønsker det å være med som stiftere av SfS BA.  Etter at stiftelsen er formelt etablert, vil alle som ønsker å bli partnere i Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg kunne bli det gjennom å signere en tiltredelseserklæring. Stiftelsens formål er å arbeide for en sikker og skadefri bygge- og anleggsnæring.  Arbeidet skal skje gjennom samarbeid og tillit mellom aktørene i næringen.

Stiftelsen vil jobbe med kompetanse, arbeidsoperasjoner, rammebetingelser og samarbeid, ledelse og kultur, og vil i starten prioritere sikkerhet knyttet til de 6 store fareområdene (fall fra høyde, fallende gjenstander, konflikt menneske – maskin, eksplosjon, strømgjennomgang og konstruksjonssvikt).

- Et av de første resultatene av arbeidet vil være lanseringen av en felles grunnleggende sikkerhetsopplæring i november. Målet er at kurset skal bidra til en felles forståelse av de farligste kreftene vi omgir oss med og heve kunnskapen om livreddende regler knyttet til fareområdene.  Kurset skal motvirke fareblindhet, slik at vi opprettholder oppmerksomhet og ikke ignorerer og overser livsviktige barrierer, heter det i pressemeldingen.

Lene Jønsson er daglig leder i SfS BA.  Styret i stiftelsen består av

-Trond Bølviken, Veidekke AS. Styreleder
-Stig Magnar Løvås, Arbeidstilsynet
-Tanja Dugstad, Statsbygg
-Vigdis Bjørlo, BaneNor
-Knut Aaneland, Multiconsult
-Stein Gunnes, Maskinentreprenørenes Forbund
-Stein Rindhølen, Norsk Arbeidsmandsforbund
-Edvard Eidhammer Sørensen, Fellesforbundet

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår