Building Green kommer til Oslo 17. – 18. oktober

 
Building Green kommer til Oslo 17. – 18. oktoberBuilding Green i København har nettopp blitt avholdt og satte i år rekord med over 8000 besøkende.
Om under ett år slås dørene opp for Building Green, Nordens største bærekraftige bygge- og arkitekturevent, i Oslo – et unikt møtested for tanker, kunnskapsdeling og inspirasjon. Møteplassen har blitt avholdt årlig i Danmark siden 2011, og nå vil danskene bak skape den samme plattformen i Norge.

Det virvler av grønne tanker hos den skandinaviske bygge- og arkitekturbransjen. Building Green i København har nettopp blitt avholdt med over 8000 besøkende og sørget for å gi bransjen et unikt møtested for å dele kunnskap, få et større nettverk og inspirasjon til hvordan man kan bygge bærekraftig. Nå retter danskene bak Building Green snuten mot Norge.

- Vi har i lengre tid samlet de dyktigste hjerner innenfor bærekraftige bygg i Danmark og skapt en møteplass for nye tanker og ideer til bransjen. Nå gleder vi oss til å skape den samme plattformen i Norge til neste år, sier Henrik Ulander, administrerende direktør for Building Green.

Fokus på løsninger for Norge
I de kommende år må vi kunne håndtere økt knapphet til naturressurser, klimaforandringer og ikke minst økende befolkningsvekst. Den langsiktige visjonen til Building Green er at energiforbruket i byggesektoren skal senkes markant og at bransjen skal bli bedre til å utnytte materialeressursene.

- I Norge er det et stort klima- og miljøpotensiale i å se på flere løsninger for mer energieffektivitet og bedre utnyttelse av materialeressursene og lukkede kretsløp i bygg. Nettopp dette er temaer som står på dagsordenen når Building Green kommer til Norge, sier Ulander.

For å komme raskere frem til innovative løsninger i bygge- og arkitekturbransjen, sørger derfor Building Green for en møteplass for å samle klimavennlige aktører, lytte til inspirerende foredragsholdere fra inn- og utland, og skape dialog på tvers av fagområder og ulike yrker. På denne måten kommer vi ett skritt nærmere et mer bærekraftig samfunn, forteller Ulander:

- Vi fortsetter jo med å avholde Building Green i Danmark, og utvider nå til Norge, fordi vi ser at møtestedet fungerer. Vi bidrar til å skape god dialog om bærekraftige bygg mellom utstillerne, foredragsholderne og de besøkende som kan være alt fra byggherrer, byplanleggere, håndverkere og arkitekter. Dessuten skal vi sikre at møteplassen blir aktuell for de norske deltakerne og de norske besøkende, og har derfor fokus på de norske bærekraftige utfordringer, men med innspill og inspirasjon fra både nasjonale og internasjonale foredragsholdere.

Stiller dokumentasjonskrav til utstillerne
Building Green eksisterer i kraft av troverdighet og renommé som stedet hvor besøkende kan stifte bekjentskap med den seneste utvikling innenfor bærekraftighet i bygge- og arkitekturbransjen. Derfor ber de alle utstillerne om å dokumentere produktets eller løsningens bærekraftige egenskaper og vise dokumentasjon for hvordan bruken eller prosessen skiller seg fra andre måter å bygge på.

- Vi lager en møteplass for å kunne ta pulsen på det bærekraftige nordiske landskapet, og da er vi også nødt til å stille krav til dokumentasjon fra utstillernes grønne produkter og løsninger. Men i tillegg til dokumentasjon og sertifiseringer, kan man også utstille hvis man kan vise eksempler på produktets, løsningens eller rådgivningens rolle i et byggeprosjekt der bærekraftig tankegang har vært en del av oppgaven, forteller Ulander.

Building Green Oslo vil bli holdt på det Gamle Museet i Oslo fra 17. – 18. oktober 2018, og det er gratis å komme på besøk.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår