Bruken av mur, betong og tre øker

 
Bruken av mur, betong og tre øker"Skipet» blir Bergens første og største kontorbygg i KL-tre og blir et signalbygg i Solheimsviken. Skipet får norskprodusert KL-tre fra Splitkons nye fabrikk på Åmot i Buskerud. (Ill: Mir / Paal J. Kahrs / OG Arkitekter).
En fersk rapport fra Byggfakta viser at det i byggemarkedet er en nedgang i bruk av stål, men en økning fra siste år i bruk av både mur/betong og trekonstruksjon. I det offentlige brukes det mest tre.

av Byggfaktaredaksjonen

Rapporten mur, betong, stål og tre er ment å vise situasjonen i markedet for produktene stål, mur/betong og tre. Mange har de siste årene hevdet at det er mer miljøvennlig å bygge i tre, men så viser andre undersøkelser at ved bruk av riktig betong, er det lurere å bruke det enn tre.

Størst prosentvis nedgang ser vi på stål. Når det gjelder både mur/betong og trekonstruksjon, er det en framgang. Undersøkelsen omfatter nær 1000 prosjekter, til en samlet verdi på 175 milliarder kroner.

Les også :

- Etterspørselen etter KL-tre har eksplodert!

- Tre er ikke mer miljøvennlig enn betong

Helsebringende massivtre?

«Skipet» - første og største i KL-tre i Bergen

 

Om noen materialtyper er riktigere eller mer miljøvennlige enn andre, kan trolig variere litt med behov, men også om materialene er kortreiste eller hvordan de er.

Det offentlige velger mer tre

I rapporten vises fordeling av bruk av mur/betong (som er slått sammen) stål og tre i konstruksjon og fasader.

Når det gjelder valg av tre i konstruksjon er det offentlige langt fremme og over snittet både på undervisningsbygg og helsebygg. Ser vi på samme tall når det gjelder fasade, så er begge disse kategoriene under snittet for materialvalget, og det kan derfor oppfattes som at dette er en ren tilfeldighet.

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår