Brøset solgt for nesten 800 millioner

 
Brøset solgt for nesten 800 millionerOmrådeplanen legger opp til at det kan bygges ca. 1700 boliger på Brøset, rett øst for Trondheim sentrum.
Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune har signert kontrakt med kjøpergruppen om utviklingseiendommen på Brøset i Trondheim. I tillegg selges egne arealer direkte til kommunen.

Områdeplanen legger opp til at det kan bygges ca. 1700 boliger på Brøset rett øst for Trondheim sentrum. I oktober i fjor la Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune byens kanskje aller mest spennende eiendom for byutvikling ut for salg.

Nå har Statsbygg og fylkeskommunen signert kontrakt med kjøpergruppen bestående av Fredensborg Bolig, Heimdal Bolig, Trym Bolig og Byggteknikk Prosjekt. Salgssummen er 700 millioner kroner.

I tillegg har Statsbygg og fylkeskommunen inngått avtale med Trondheim kommune om direktesalg av arealer avsatt til blant annet skole og barnehage, til en kjøpesum på 93,5 millioner.

Den totale salgssummen for Brøset er dermed 793,5 millioner kroner.

- Brøset er en eiendom med kjempepotensial. Prosessen med kjøpergruppen og kommunen har vært veldig bra, og vi er godt fornøyd med den samlede salgssummen. Nå gleder vi oss til å se en ny og klimavennlig bydel vokse frem i Trondheim, sier prosjektleder Eivind S. Ellingsen i Statsbygg.

Det er områdeplanen for Brøset som legger opp til at området skal utvikles til å bli en fremtidsrettet miljøbydel. Målet er å skape en bydel som er klimanøytral, og samtidig et bomiljø som er godt og attraktivt å leve i. Brøset har et totalt tomteareal på ca. 340.000 kvm.

Eiendomssalget sikrer også finansieringen av et nytt bygg for St. Olavs hospital sin psykiatriske avdeling, som i dag ligger på Brøset. Det nye psykiatribygget skal bygges i Østmarka. 275 millioner kroner av salgsinntektene vil gå til det nye psykiatribygget.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår