Britene vil ha hyppigere sjekk av branndører

 
Britene vil ha hyppigere sjekk av branndørerIllustrasjonsbilde: Getty Images
I Storbritannia er det nye brannforskrifter på gang i kjølvannet av Grenfell Tower-tragedien. Et av forslagene går ut på at branndører i boligblokker skal sjekkes hver tredje måned.

Branndører er ofte et svakt ledd i brannsikkerheten i et bygg. Om de ikke er i tilfredsstillende stand eller står åpne, vil en brann fort spre seg fra en del til resten av bygningen.

Nå melder britiske Fire Industry Association at et av forslagene i den nye brannforskriften som er underveis i Storbritannia vil at branndørene i boligblokker skal sjekkes minst hver tredje måned. Dette for å forsikre seg om at de er i god stand og at lukkemekanismen fungerer som den skal.

Det er bygningseieren som vil få ansvaret for at slike kontroller gjennomføres i praksis, men kontrollene skal utføres av personell som er kvalifisert til å vurdere branndørene.

I dag er det ingen krav til at branndørene jevnlig skal sjekkes i Storbritannia. Det foregår nå en høringsprosess hvor man skal kartlegger om en slik lovregulering er mulig å gjennomføre i praksis.

Kilde: Fire Industry Association / brennaktuelt.no

https://www.fia.uk.com/news/government-plan-to-make-quarterly-fire-door-checks-into-law.html

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår