Briab og Tribia inngår partnerskap

 
Briab og Tribia inngår partnerskapKontroll av Andreas, Briab. Fotograf: Hampus Marcussen
Partnerskapet gjelder en integrasjon mellom produktene Bimfire Share og Bimeye. Hensikten er å muliggjøre og forbedre arbeidet med brannsikring i digital arbeidsflyt.

Dette for å skape merverdi og nye muligheter for byggherrer, entreprenører, prosjektledere og arkitekter. Integrasjonen sørger for at informasjonsflyten av digitale nøkkeldata for brannbeskyttelse  er ubrutt og gjennomgående i hele byggets livssyklus.

Gjennom partnerskapet bidrar Tribia med spisskompetanse innen digital støtte for effektiv informasjonsflyt  i byggeprosjekter, mens Briab bidrar med  kompetanse innen brannsikkerhetsarbeid og digitale brannvernløsninger.

Kunden krever bedre og strømlinjeformede prosesser

I dag har mer enn 200 land obligatoriske krav til brannsikkerhet når det bygges ulike typer bygninger. Til tross for dette inntreffer alvorlige ulykker. Et eksempel på dette er brannen i Grenfell Tower i London i 2017, hvor 71 mennesker omkom, og hvor mangel på komplett og korrekt informasjonsgrunnlag i driften av bygningen har blitt pekt ut som et av de største underliggende problemområdene.

Uten en endring og integrering av brannsikkerhetsarbeidet i den digitale arbeidsflyten, vil det være vanskelig å oppnå "Golden Thread of Information" -målet som er påkrevd i Gren UK etter Grenfell Tower.

Partnerskap for effektiv datautveksling 

— Forretningsenheten Bimfire Software tar brannsikringssektoren med inn i fremtiden. Fra brannteknikerkompetansen i kombinasjon med BIM-strategens kunnskap, utvikles programvareløsninger som muliggjør digital brannvernhåndtering. Vår ambisjon er å skape forutsetninger for byggherrer og entreprenører til å kommunisere og holde kritisk brannverninformasjon synkronisert under design, utførelse og videre gjennom hele livssyklusen. Med vår skybaserte plattform Bimfire Share kan vi tilby brannbeskyttelseskompetanse i digitale arbeidsprosesser, sier Johan Norén, forretningssjef, Bimfire Software, i en pressemelding.

— Samarbeidet med Tribia og integrasjonen mot Bimeye betyr at vi sammen med felles innsats kan fortsette digitaliseringen av byggebransjen, fortsetter Johan Norén. 

— Digitaliseringen av byggebransjen akselererer, og Tribias ambisjon om å levere en BIM-samarbeidsløsning der prosjekter samler inn, kvalitetssikrer og kommuniserer bygningsinformasjon i en sammenhengende løsning gjennom alle faser av prosjektet, har resultert i økt interesse for vår støtte til "forbedring av digitalisert prosjektgjennomføring", sier Steinar Svinø, administrerende direktør i Tribia. 

— Partnerskapet med Briab, som er et av de ledende selskapene i byggebransjen når det gjelder digitalisering av arbeidsprosesser, samt integrasjoner med spesialiserte skytjenester som Bimfire Share, er helt i tråd med hvordan vi vil hjelpe byggebransjen med å bli digitalisert på en integrert måte. Sammen vil vi være godt posisjonert for å hjelpe byggenæringen til "neste nivå" når det gjelder brannsikkerhetsarbeid i bygge- og infrastrukturprosjekter, avslutter Steinar Svinø. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår