Brennemoen hotell reiser seg

 
Brennemoen hotell reiser segMontering av de første veggelementene på Brennemoen Hotell langs E18 i Askim. Foto: Cato W. Gustavson/NCC
NCC Building monterer i disse dager de første veggelemtene på Brennemoen Hotell langs E18 ved Askim. Prosjektleder Geir Ingvald Jonassen øyner feiring av værtett bygg allerede mot slutten av februar – helt etter skjema.

– På tross av uforutsette grunnforhold ved oppstarten våren 2017 og vanskelige værforhold med mye snø, is og vekslende temperaturer gjennom vinteren, så holder vi fremdriftsplanen. Jeg er heldige som har et så fantastisk team, sier Geir Ingvald Jonassen, prosjektleder i NCC Building.

– Samarbeidet med byggherren har så langt vært godt noe som vi selvfølgelig bygger videre på, sier Jonassen.

Tunge veggelementer
I overkant av 70 veggelementer a 1,2 tonn skal monteres og kles i det vedlikeholdsfrie behandlede treverket MøreRoyal. Hvert veggelement tar om lag en time å montere.

– Det er det forberedende arbeidet som tar tid, selve monteringen går relativt raskt. Vi er imponert over Husvik som har gjort en fabelaktig jobb, både gjennom prosjekterings- og utføringsfasen og på logistikk, sier Jonassen fornøyd.

Null ulykker
– Helse og sikkerhet er utrolig viktig for oss her på prosjektet. Vi har ikke hatt en eneste ulykke så langt, og håper å fortsette uten ulykker helt frem til overlevering, sier Jonassen.

Industrialisert byggeprosess
Mye av den gode fremdriften skyldes bruken av prefabrikkerte moduler og veggelementer som ankommer byggeplassen pakket og klart til montering. I tillegg har et rettlinjet hotell med 99 like rom og lik inndeling på elementene lagt forholdene til rette for høy grad av industrialisering av byggeprosessen, som gir klare fordeler.

– Ved å bruke prefabrikkerte elementer som tilvirkes under kontrollerte forhold på fabrikk, får vi et raskere tett bygg og bedre kontroll på blant annet fukt, sier Jonassen.

Om prosjektet

  • 99 rom, hvor 10 er HC-tilpassede, fordelt med 3 etasjer.
  • 200 senger
  • Restaurant med plass til 160 gjester
  • Konferansesal med plass til 180, sam en rekke grupperom
  • Oppdragsgiver er Adolfsengruppen gjennom selskapet Brennemoen Eiendom AS
  • Byggesum 105 millioner kroner
  • Driver av hotellet blir Scandic
  • Hotellet er tegnet av Lorentz Kielland Arkitekter
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår