Bravida og Skanska i samspill

 
Bravida og Skanska i samspillBildet: Prosjektleder Arve Kristensen og avdelingssjef Erik Dobloug (begge Bravida)
Stor samspillskontrakt mellom Bravida og Skanska for byggingen av Oslo Storbylegevakt, hvor Bravida leverer alt av elektroarbeid.

Samspillsfasen varte i omtrent ni måneder og det var kontraktsignering og byggestart i mars i år. Bravida leverer alt av elektroarbeid til prosjektet og kontraktsverdien er på 228 MNOK eksklusive mva.

Prosjekt Oslo Storbylegevakt (OSBL) skal erstatte dagens legevakt i Storgata 40 i Oslo og bygges på området til Aker Sykehus ved Trondheimsveien. Omsorgsbygg og Oslo kommune er byggherre og skal bruke 60 % av bygget og HEL skal leie resterende 40 %. I følge planen skal legevakten stå ferdig i mars 2023.

– Dette er et veldig spennende prosjekt, og i samspillsfasen har vi sammen funnet svært gode tekniske løsninger for Oslo Storbylegevakt. Selv om vi nå har gått over i en NS 8417-kontrakt, har vi stort fokus på samarbeid med andre håndverksgrupper og Skanska, forteller Bravidas prosjektleder Arve Kristensen, i en pressemelding.

OSBL vil ha stort fokus på miljø og prosjektet er Breeam Excellent-sertifisert, et høyt nivå på Grønn Byggallianse sin miljøprestasjonsmåling. Anlegget skal være papirløst hvor alle ansatte bruker nettbrett i sitt daglige arbeid, det skal ikke brukes bensin- eller dieseldrevede kjøretøy på området og alt fra håndverktøy til lifter skal være batteridrevet.

Legevakten vil være døgnåpen og inneholde mange ulike funksjoner, alt fra lege- og tannlegevakt til mattilbud og apotek, samt blant annet ortoped og operasjon. Hele bygget blir til sammen på BRA 26 722 m2, i tillegg til en parkeringskjeller på BRA 6 000 m2.

Oslo Universitetssykehus skal leie omtrent 60 % av programmerte arealer og pasientgrunnlaget vil øke med 25% per år frem til 2035. Det vil si til sammen 338 000 pasienter per år, hvorav 248 000 akutte og 90 000 elektive pasienter. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår