Brannherjet skole bygges opp igjen

 
Brannherjet skole bygges opp igjen(Illustrasjon: Kontur AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Bare dager før sommeravslutningen i fjor ble Toppåsen skole i Oslo rammet av brann. Nå skal den delen av skolen som ble ødelagt av flammene bygges opp igjen. Prosjektet er ute på anbud.

Av Tore Kubberød

Det var 14. juni i fjor sommer som Toppåsen skole ble rammet av brann.  Brannen oppsto klokken 14.30, like etter at skoledagen  var avsluttet. De elevene som var på aktivitetsskolen ble raskt evakuert sammen med de ansatte. Skolen, som ligger fem minutters gange fra Holmlia stasjon, ble tatt i bruk i 1987, men offisielt innviet året etter av selveste Anne-Cath. Vestly.

Frist 21. februar

Arbeidene er nå lagt ut på anbud med 21. februar som frist for å komme med tilbud. I beskrivelsen heter det at deler av administrasjonsbygget på Toppåsen skole skal gjenoppbygges etter brannen med tilnærmet samme fotavtrykk som tidligere. Den brannskadete delen av bygget er revet men det må utføres noen tilpasninger mot eksisterende bygg på grunn av brannen. Funksjonene som skal inn i nybygget er lærerarbeidsplasser, naturfagrom, mottaksklasser, gymsal, garderober og støttefunksjoner.

Bygget som skal gjenreises er på tre etasjer og et bruttoareal på 1660 kvadratmeter. Dersom alt går etter planen kan det bli byggestart i mai, og at bygget er ferdigstilt i desember. Kontrakten som benyttes er Undervisningbyggs kontrakt for totalentreprise. Bygget skal oppføres som et tilbygg til eksisterende administrasjonsbygg. Utearealene skal også tilbakeføres til slik området var før brannen. Bygget skal oppføres med passivhus-standard.

Fakta

Toppåsen skole

Søndre Nordstrand, Oslo

Byggestart: Mai 2018

Ferdigstillelse: Desember 2018

Verdi: 80-100 millioner kroner

Bruttoareal: 1660 kvadratmeter fordelt på tre etasjer.

Tiltakshaver: Undervisningsbygg Oslo KF

Arkitekt: Kontur AS

Totalentreprenør: Anbudsfrist 21. februar

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle