BRANI asfalterer Buskerud

 
BRANI asfalterer BuskerudIllustrasjonsbilde. Foto: Knut Opeide
Flere Buskerud-kommuner har tildelt asfaltentreprenøren BRANI AS offentlige rammeavtaler, noe som kan gi selskapet opptil 70 millioner kroner i inntekter over fire år.

Modum kommune og Øvre Eiker kommune har i fellesskap tildelt den lokale asfaltentreprenøren en toårig rammeavtale om asfaltering av kommunale veier og plasser. Avtalen inneholder opsjoner på ytterligere to ettårsperioder, samt at Lier kommune har mulighet til å tiltre avtalen dersom den ønsker. I tillegg har Flesberg kommune i Numedal tildelt BRANI en fireårig rammeavtale om asfaltering av veier og plasser i kommunen.

– Vi har hatt som uttalt mål å utfordre de store asfaltentreprenørene på både kvalitet, miljøutslipp og pris på hele østlandsområdet. Disse rammeavtalene bekrefter at metodikken vår og kvaliteten vi tilbyr er konkurransedyktig, sier Per-Kristian Arentz-Nilsen, daglig leder i BRANI.

- Totalrammen over fireårsperioden kan ligge på mellom 50 og 70 millioner kroner, dersom alle opsjoner utøves. Det er utelukkende opp til oss å legge miljøvennlig asfalt av ypperste kvalitet og med topp punktlighet. Målet er at kundene våre blir så fornøyd at de ønsker å utøve kontraktopsjonene. Vi gleder oss stort til å levere tjenester i Flesberg, Modum og Øvre Eiker, sier Arentz-Nilsen.

For et par uker siden offentliggjorde BRANI planer om å bygge et av Norges mest miljøvennlige asfaltverk på Snarum i Vikersund. Gjennom å etablere et eget asfaltverk vil selskapet kunne produsere egen asfalt fremfor å kjøpe asfalt fra andre produsenter. 

– Asfaltverket som skal ligge i Snarum Pukkverk gjør oss i stand til å produsere asfalt mer miljøvennlig og kostnadseffektivt enn konkurrentene våre. Å vinne disse to rammeavtalene er derfor viktige for satsingen vår ettersom kommunene sogner til nedslagsfeltet vårt og er i nærheten hvor vi skal produsere asfalten vår, avslutter Arentz-Nilsen.

Etter planen skal det nye asfaltverket stå ferdig tidlig i fjerde kvartal i år. Det toppmoderne asfaltverket vil kunne produsere opptil 200 tonn asfalt per time, med tre tonns mixer og 350 tonn lagersiloer for ferdigprodusert masse. Anlegget produserer asfalt med et CO2-utslipp som ligger langt under myndighetenes krav.

Anlegget har integrert skumanlegg for produksjon av lavtemperaturasfalt (LTA). En fullverdig LTA-enhet gjør at anlegget kan produsere lavtemperaturasfalt, med 35-40 grader lavere produksjonstemperatur enn tradisjonell hot-mix asfalt. Det byr lavere energiforbruk og utslipp samt bedre arbeidsmiljø for asfaltarbeidere. Asfaltverket kan også produsere asfalt med opptil 20-25 prosent innslag av gjenbruksasfalt, med tilhørende betydelige kostnads- og miljøbesparelser.

– Vårt sterke miljøfokus er et konkurransefortrinn som vi tror har bidratt til at vi har vunnet disse rammeavtalene, sier Arentz-Nilsen.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår