Borettslag i Molde fikk rehabiliteringsprisen

 
Borettslag i Molde fikk rehabiliteringsprisenSkrenten Borettslag i Molde har nylig renovert fasaden, og er vinner av OBOS' rehabiliteringspris 2013. (Foto: OBOS/Birkeland)
Skrenten borettslag i Molde vant årets Rehabiliteringspris.

Skrenten borettslag i Molde vant årets Rehabiliteringspris.

Siden 1990 har OBOS delt ut pris for beste rehabiliteringsprosjekt i borettslag eller sameier, og prisen er på 150.000 kroner. I år går prisen til Skrenten borettslag i Molde, som har vært gjennom en rehabilitering som har kostet 557.000 kroner per leilighet, totalt 122,5 millioner kroner.

Prisen betaler beboerne selv. Borettslaget består av ti bygg og sto klart i 1982. Totalt er det 220 leiligheter der. Prisen er en påskjønnelse og anerkjennelse av det viktige arbeidet som har pågått gjennom mange år for å revitalisere boligområdene. Arbeidene styrer beboerne selv gjennom sine valgte styrer. Boligene har blant annet blitt etterisolert og fått nye fasader, balkonger og vinduer. Også utemiljøet er rehabilitert med nye gangveier, trapper og noe universell utforming. Det er muligheter for å trille barnevogn ved siden av trappene, og uteomårdene har fått nye sitteplasser, nye lekeplasser og ny beplantning.

Skrenten Borettslag i Molde har nylig renovert fasaden, og er vinner av OBOS' rehabiliteringspris 2013. Styret, bestående av fra venstre Ole Kristian Myrbostad, leder Lill Merete Olsen, nestleder Helga Hove, Trude Sjømæling Ræstad, og Bjørn Erik Olsen som ikke var tilstede da bildet ble tatt. FOTO: OBOS/BIRKELAND

 

Helhetlig og godt gjennomført
Juryen mener rehabiliteringsprosjektet er helhetlig gjennomført og kombinerer opprinnelige uttrykk med nye elementer på en god måte og at rehabiliteringen har gitt økt bokvalitet for beboerne. Juryen fremhever også de nye uteområdene, som er brutt ned i mange små områder med klatrevegger og andre lekeapparater for barn. Dette mener juryen gjør det tryggere og nærere for barn å ta lekeområdene i bruk.

– Prosjektet fremstår som helhetlig og godt gjennomarbeidet. Borettslaget har fått sonedelte og differensierte uteområder til glede for gammel og ung, sier juryen i sin uttalelse. Elementer som farger og estetikk er også på plass.

Juryen for Rehabiliteringsprisen for 2013 har også i år bestått av juryleder Kari Pahle, journalist Jan-Gunnar Fjeldstad i tidsskriftet Byggeindustrien, sjefsarkitekt Dag Bjørnland fra Plan- og Bygningsetaten i Oslo og kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen fra OBOS.

Til årets rehabiliteringspris var det nominert 16 kandidater, både borettslag og sameier. Kandidatene var i det vesentligste fra Oslo og det sentrale østlandsområdet, i tillegg til vinneren fra Molde. Dette er den første rehabiliteringsprisvinneren i prisens historie som ikke kommer fra Oslo-området.Hederlig omtale til Bogerud
Hederlig omtale får Bogerudsletta borettslag på Bogerud i Oslo. Borettslaget er fra 1963 og består av 56 rekkehusleiligheter fordelt på 8 bygninger. I Bogerudsletta har beboerne fått en ekstra etasje på rekkehusene sine, noe som har gitt 30 kvm større boflate.

– Rekkehusene har fått et nytt arkitektonisk uttrykk. Det har gitt husene et særpreg de ikke hadde før, men med et naturlig og hyggelig tilsnitt. Takene har mange høye og iøyenfallende skorsteiner og brede vinduer i takflaten, sier juryen i sin uttalelse.


 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår