Boligsalget ligger fortsatt bak fjoråret

 
Boligsalget ligger fortsatt bak fjoråret
Salget av nye boliger i august ligger 9 prosent under samme måned i fjor. Igangsettingen av nye boliger hittil i år ligger 13 prosent bak fjoråret.

- Hittil i år ligger salget 8 prosent under fjoråret.  Ser vi på de ulike boligtypene, viser våre tall at salget av småhus hittil i år ligger 16 prosent under, leiligheter 4 prosent under og salget av eneboliger ligger 9 prosent under fjoråret, , sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.  

Igangsettingen av nye boliger hittil i år ligger 13 prosent bak fjoråret. Fordelt på boligtype ser vi at eneboliger ligger 19 proent bak fjoråret, småhus og leiligheter ligger hhv. 21 prosent og 6 prosent bak fjoråret.

De siste 12 månedene er det solgt 26 320 boliger. Dette er 20 prosent under nivået for et år siden. De siste 12 månedene er det igangsatt 28 496 boliger.  Dette er 15 prosent under nivået for et år siden.

- I dag opplever vi at Oslo er i relativ balanse, men basert på dagens igangsetting, forventer vi et boligunderskudd i Oslo om et par år, avslutter Jæger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår