Boligprisene økte 1,7 prosent

 
Boligprisene økte 1,7 prosentBoligprisoppgangen i første halvår kan blant annet forklares av stigende aktivitet i norsk økonomi og fallende arbeidsledighet.
NBBLs prisstatistikk viser at prisene på borettslagsboliger steg 1,7 prosent 2. kvartal 2018. Den høyeste veksten er i Oslo med nær 6 prosent i 2. kvartal.
Hittil i år har borettslagsboligene steget 4,2 prosent. Prisen på en gjennomsnittlig borettslagsbolig 2. kvartal 2018 er på samme nivå som den var 2. kvartal 2017.
Ingen skyfri horisont
Boligprisoppgangen i første halvår kan blant annet forklares av stigende aktivitet i norsk økonomi og fallende arbeidsledighet. Det er likevel ikke helt skyfritt i horisonten. Befolkningsveksten dempes, og ikke minst er det knyttet stor spenning til effekten av den ventede renteoppgangen.
 
- Økt rente kan føre til at flere husholdninger må justere forbruket og dempe etterspørselen etter større investeringer slik som bolig. Men fortsetter bedringen i norsk økonomi om lag som ventet, tror NBBL likevel at norsk økonomi kan leve med en moderat renteoppgang, sier adm. dir. i NBBL, Thor Eek.
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår