BNL: Regjeringen mangler ambisjoner på å skape arbeidsplasser

 
BNL: Regjeringen mangler ambisjoner på å skape arbeidsplasser- BNL mener at Norge må bruke de store investeringene til å øke nasjonal konkurransekraft, sikre fremtidens arbeidsplasser og skape eksport, mener adm.dir. Jon Sandnes i BNL. (Foto: BNL).
- Det er positivt at regjeringen følger opp de høye ambisjonene i NTP. Regjeringen mangler derimot næringspolitiske ambisjoner for hvordan investeringene skal skape arbeidsplasser og utvikle næringslivet, sier adm.dir. Jon Sandnes i BNL.

27 milliarder til jernbane vil kunne skape 27 000 årsverk i Norge. Når så mye penger brukes er det viktig at regjeringen også har fokus på hvordan det bygges.

– BNL mener at Norge må bruke de store investeringene til å øke nasjonal konkurransekraft, sikre fremtidens arbeidsplasser og skape eksport. Krav til blant annet valg av digitale løsninger vil gi konkurransekraft. Det holder derfor ikke med 30 millioner til bransjeprogram fordelt på alle sektorene som er utsatt for digitalisering og omstilling, sier administrerende direktør Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening.

I budsjettforslaget fra regjeringen foreslås det også å redusere toppsatsen på eiendomsskatten fra 7 til 5 promille, øke verdsettelsesrabatt for arbeidende kapital fra 20 til 25 prosent og redusere bedriftskatten ytterligere fra 23 til 22 prosent.

– Dette vil dempe skattetrykket for bedriftene. Forslagene vil gjøre det lettere å skape arbeidsplasser over hele landet, sier Sandnes  i en pressemelding.

Arbeidet for et seriøst arbeidsliv må fortsette. Oppslutningen om velferdsstaten og konkurransevilkårene for de seriøse bedriftene må sikres.

– Det er derfor bra at regjeringen øker bevilgningene med 20 millioner. De må brukes til å styrke sentrenes målrettede arbeid mot kriminelle i næringslivet og skape tettere koordinering, spesielt mellom politiet og de andre etatene, sier Sandnes.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår