Blir byggherreombud for nye Sommerro Hotell

 
Blir byggherreombud for nye Sommerro HotellFoto: Finn Ståle Felberg
AKTUELLE PROSJEKTER: Insenti er valgt som samarbeidspartner av Sommerrogaten Utvikling as til transformasjonen av tidligere Oslo Lysverker. Hotell Sommerro på Solli plass skal få Oslos første takterrasse med basseng ifølge byggherren.

av Byggfaktaredaksjonen

Eiere av bygget er Aspelin Ramm, Strawberry Brothers og Høegh Eiendom, og hotellet skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts. Byggeprosjektet har en antatt verdi på 8-1 milliarder kroner.

Aspelin Ramm er utførende byggherre på vegne av prosjektets eiere, og har styrket organisasjonen med byggherreombud fra Insenti innen fagene prosjektledelse, bygg, elektro, VVS, automasjon og antikvariske fag.  

For tiden ligger det inne søknad om rammetillatelse og prosjektering pågår. Det foregår nå forhandling med entreprenør pågår, entrepriseform samt omfang og utforming er foreløpig ukjent. Kvartalet vil også inneholde 80 leiligheter og en kulturscene som skal romme 700 personer. Interiørarkitekt er GRECODECO.

– Sommerro vil bestå av et hotell med tilhørende villa på totalt 252 rom og suiter. Prosjektet blir en blanding av bolig, næring og hotell på til sammen 37.500 kvm.

Sommerro skal bli et samlingssted både for boende og besøkende, og med mange ulike tilbud. På taket skal det bygges basseng, og en sirkelformet restaurant på over to etasjer

med utsikt over hele byen. Dette blir kanskje Oslos flotteste takterrasse, og den første med basseng, sier Arnulv Eskeland i Aspelin Ramm i en pressemelding fra selskapet.

Vestkantbadet som er fredet vil bli restaurert og gjenåpnet for publikum.

Prosjektet innebærer viktig antikvarisk bevaring, utfordrende tekniske løsninger og byggkonstruksjoner, rehabilitering og utbygging.

FAKTA:

Ny-og ombygg av /til hotell, boliger, kultur m.m i bydel Frogner, Oslo

Prosjektnavn:    Sommerrogata 1-Inkognitogata 37, Oslo

Verdi:    0,8-1 Milliarder kroner

Byggestart:        juni 2019

Ferdig: august 2021

Entr. form:         Entr.form ukjent

Tiltakshaver:      Sommerrogaten Utvikling AS

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår