Blikkfang på Sluppen

 
Blikkfang på SluppenIllustrasjon: HUS arkitekter AS
Lys, i kombinasjon med ustrakt bruk av glass i fasaden, skal gjøre Lysgården til et blikkfang for alle som kjører E6 inn til Trondheim.

Av Mona Sprenger

Industriområdet Sluppen skal i løpet av de neste årene transformeres til en levende bydel med arbeidsplasser, boliger, byrom og grønne lunger.
Her bygges nå et nytt og innovativt kontorbygg, Lysgården på eiendomsselskapet R. Kjeldsbergs eiendom. Veidekke-konsernet og R. Kjeldsberg skal eie halvparten hver av bygget. Veidekke Entreprenør står for byggingen.

Fokuset har gjennom hele prosjektet vært å få godt med dagslys i bygget, forteller sivilarkitekt Kjell Bertelsen i HUS arkitekter AS.
–  I rekken av miljøbygg som har blitt bygget de siste årene, har mange slik jeg ser det for få vinduer. Energifokuset har ført til at man har tatt bort vinduer. Det er derimot ikke nødvendig. Det er fullt mulig å få til gode vindusløsninger og samtidig sikre godt med dagslys, forsikrer Bertelsen.

Dette synet deler Kjeldsbergs prosjektdirektør Harald Bjørlykke.
– Ved flere lavenergibygg vi har sett de siste årene har energioptimalisering gått på bekostning av dagslys og innemiljø. Vi mener mye dagslys er avgjørende for brukernes trivsel og produktivitet og dette er derfor en naturlig satsing hos oss.

Les hele denne reportasjen i Byggfakta nr. 2, som snart går i trykken.

Ikke abonnent på Byggfakta? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår