Bladt skal bygge en 4000 tonn stålkompositt høybro

 
Bladt skal bygge en 4000 tonn stålkompositt høybro
Bladt Industries har inngått en kontrakt med Skanska Norge om å bygge Lepsøybroen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Bladt Industries er et dansk internasjonalt stålfirma som spesialiserer seg på produksjon av store komplekse stålkonstruksjoner for både on og offshore prosjekter. De opererer i tre kjernevirksomhetsområder;- vind og fornybar energi, olje og gass energi samt infrastruktur.

Lepsøybroen vil være en, ikke mindre enn 800 meter lang og 4.000 tonn høybro, som forbinder Lepsøya med fastlandet. Broen vil bestå av syv seksjoner som leveres med lekter og er utstyrt med en flytende kran i løpet av sensommeren i 2020.

- Dette er definitivt et viktig prosjekt for oss og enda et bevis på vår styrke i levering av broer - både som ren stålforsyning og hovedkontrakt. Vi gleder oss til et godt og konstruktivt samarbeid med Skanska, Norge og ikke minst Statens Vegvesen, sier Kim Bringsjord, infrastrukturdirektør, Bladt Industries i en pressemelding.

Allerede i gang
Selve konstruksjonsarbeidet forventes å finne sted i løpet av høsten, men allerede nå er et team av erfarne prosjektledere er i full gang med planleggingen og forarbeider før det faktiske fysiske arbeidet på broen kan begynne.

- Alt går i efter planen, og vi forventer å starte det faktiske montasjearbeidet sommeren 2020, slik at vi sikrer en fullført bro innen tidsfristen - igjen" sier senior prosjektleder, Jens Præst Nielsen, Bladt Industries as i meldingen.

Bladt Industries levering består av alt stålarbeid og installasjon av broen, som vil være en del av en betongkomposittbro.

Høybroen er bare en del av et stort infrastrukturprosjekt, som Statens vegvesen har startet i området. Det forventes å være ferdig i 2022.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår