Bjørvika får ny bystrand og park

 
Bjørvika får ny bystrand og parkBildet: Den 100 meter lange stranden og deler av parken åpner etter planen allerede neste sommer. Illustrasjon: Rift / Atelier Oslo på oppdrag av HAV Eiendom.
AKTUELLE PROSJEKTER: På oppdrag fra HAV Eiendom skal området mellom Operaen og Sukkerbiten opparbeides til ny bystrand og park.

Av Bjørn Laberg

Den 100 meter lange stranden og deler av parken åpner etter planen allerede neste sommer. Bjørvika Infrastruktur går i gang med arbeidene rett over nyttår, og uteområdene inkluderer Operastranda, snuplassen og Akerselvallmenningen ned til Akerselva.

Det er SLA og Norconsult som har utarbeidet planen for uteområdene.

Området hvor Operastranda kommer har inntil nylig vært riggområdet for Munchmuseet og annen byggevirksomhet i området.

– Som utvikler av de sentrale delene av Oslo, har vi et spesielt stort ansvar for å utvikle gode byrom og imøtekomme behovene som ulike befolkningsgrupper har. Sørenga og badstuene er eksempler på flotte tilbud, men når vi nå bygger den 100 meter lange Operastranden, ønsker vi at dette skal bli et godt, og ikke minst gratis tilbud, til grupper som hittil ikke har hatt særlig god tilgang til bading i Bjørvika. Vi tenker spesielt på barnefamilier og andre som ikke kan svømme, sier Kjell Døvle Kalland, administrerende direktør i HAV Eiendom.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår