Bjørlien skole offisielt åpnet av ordføreren i Vestby

 
Bjørlien skole offisielt åpnet av ordføreren i VestbyFoto: Hundven Clements Photography
Nærmere 600 hundre barn i Vestby fikk onsdag denne uken en ny skole med topp moderne fasiliteter som erstatter det eksisterende skolebygget fra 1979.

Martin Ebert har vært Linkarkitekturs ansvarlige for prosjektet.

I  ”musikkboksen” finnes sangtekster fra Beethovens 9. symfoni til Bruce Springsteen og Thorbjørn Egner preget inn i fasaden, samt fargerike vinduer og dører ute og inne.

Brukerne legger ikke skjul på sin begeistring.

- Det ligger en helt egen ro i bygget, sier rektor Hilde Mytting, i en pressemelding fra Link.

Vi vet at trygghet og trivsel er vesentlig for barns læring og for lærernes mulighet til å skape gode rammer rundt sin undervisning. Gode og solide materialer som tegl og tre gir et bygg som holder seg over tid og gir en følelse av kvalitet, heter det videre i pressemeldingen.

Bærekraftig arkitektur

- Link har «bærekraftig samfunnsarkitektur» og « rom for bedre liv» som bærende visjoner for alt vi gjør og hva passer vel bedre inn i disse visjonene enn bærekraftige bygg for læring, sier Martin Ebert.

Byggets karakteristiske form av tre bånd i tegl som legger seg mykt rundt byggets avrundede former er inspirert av de storslåtte formene av det åpne landskapet skolen ligger i. Hovedinngangen er tydelig markert med store glassflater og «musikkboksen» som skyter ut gjennom fasaden. Når man kommer inn møtes en av et stort amfi som rommer alle skolens elever.

Bygget er prosjektert som et passivhus. Med faste solskjermings-løsninger tar bygget i bruk skreddersydde low-tech løsninger som skal gi bedre dagslysforhold i undervisningsrommene enn med automatisk styrte systemer. Alle oppholdsrom har åpningsbare vinduer som gi mulighet til tilleggslufting. Byggets nyskapende solskjerming forskes videre på av ingeniørstudenter på NMBU på Ås.

Teamleder Heidi Sommerstad i Link arkitektur framhever det fremragende samarbeidet med Vestby kommune som byggherre, AF Gruppen og rådgivergruppen fra Multiconsult.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår