Betong Øst bygger ny fabrikk

 
Betong Øst bygger ny fabrikkBildet: Erik Veiby, daglig leder i Betong Øst.
Betong Øst skal bygge et moderne og miljøvennlig produksjonsanlegg på Nedre Romerike.

– Den nye fabrikken blir bygget i et veldig spennende marked på Nedre Romerike. Vi kommer mye nærmere Oslo-markedet, og ser frem til store vekstmuligheter, sier Erik Veiby, daglig leder i Betong Øst.

Betongprodusenten har inngått en langsiktig leieavtale med Feiring Bruk AS på Losby i Lørenskog. Betong Øst skal bygge et moderne og miljøvennlig produksjonsanlegg, som tilfredsstiller morgendagens krav til betonganlegg innenfor både teknologi, miljø og utslipp. Den nye fabrikken skal bruke 100 prosent knuste materialer som tilslag.

– Vi får veldig kortreiste materialer med tanke på at vi bygger et nytt anlegg i pukkverket til Feiring Bruk. Samtidig skal vi bruke kunnskapen og teknologien vi har bygget opp innen produksjon av lavutslippsbetong. Vi skal ikke bruke fyringsolje eller diesel til fyring, men gass. I tillegg til å gjenbruke vann. Dette blir et av de mest miljøvennlige anleggene i Norge, sier Veiby.

Feiring Bruk har hatt en utløpende avtale med Unicon, som ikke fornyes.

– Det er viktig for oss å ha en samarbeidspartner som satser offensivt. Vi satser stort på utvikling av nye tilslagsprodukter. Der er Betong Øst en bra samarbeidspartner. Vi har hatt et veldig godt forhold til selskapet i mange år. Nå utvider vi samarbeidet vårt. Dette har jeg store forventninger til, sier Trygve Ollendorff, konsernleder i Feiring Bruk.

Det nye anlegget skal stå klart i andre kvartal i 2019.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår