Betaler ut to milliarder kroner

 
Betaler ut to milliarder kroner(Foto: Selvaag)
Selvaag Bolig foreslår for generalforsamlingen å selge store deler av selskapets tomtebank til Urban Property. Om lag to milliarder kroner vil bli utbetalt som et ekstraordinært utbytte. Det tilsvarer 22 kroner per aksje.

Selskapene Selvaag Bolig og Urban Property blir langsiktige og strategiske samarbeidspartnere og Selvaag Bolig vil ha forkjøpsrett og opsjon på tilbakekjøp av tomtene. Transaksjonen er på 3,4 milliarder kroner, forteller de i en pressemelding.

Rendyrke

Styreleder i Selvaag Bolig Olav H. Selvaag sier at transaksjonen vil gjøre det mulig å rendyrke kjernevirksomheten til Selvaag Bolig og synliggjøre verdiene.

– Selvaag Bolig skal drive med boligutvikling. Vi ønsker derfor å rendyrke dette og skiller derfor ut tomtebanken i et eget selskap. Vi mener at dette også vil gjøre det enklere å sette riktig verdi på selskapet fordi verdiskapingen i den daglige driften i større grad synliggjøres, sier Selvaag i meldingen. 

Skal ha forkjøpsrett

Urban Property kjøper hoveddelen av Selvaag Boligs eksisterende tomteportefølje basert på en oppdatert markedsverdi satt av en uavhengig verdivurderer. Merverdien er på linje med vurderingen som ble kommunisert på Selvaag Boligs kvartalspresentasjon i februar 2019. Urban Property skal også ha forkjøpsrett på alle nye tomter Selvaag Bolig ønsker å utvikle. Selvaag Bolig vil kjøpe tomtene tilbake trinnvis.

CFO Sverre Molvik i Selvaag Bolig sier at transaksjonen vil redusere kapitalbindingen i selskapet betraktelig og etablere et langsiktig og strategisk finansieringssamarbeid som styrker Selvaag Boligs konkurransekraft ved fremtidige tomtekjøp.

– Vi vil fortsatt ha tilgang til de samme tomtene som før, men kjøpe ut disse i takt med utvikling. Selvaag Bolig skal fortsette med akkvisisjonsarbeid som før, men Urban Property skal eie tomtene frem til de er byggeklare. Det vil være fordelaktig både med tanke på vår egenkapitalbinding og muligheter for vekst fordi kapitalbindingen knyttet til tomter nå blir liggende i Urban Property istedenfor i Selvaag Bolig. Det vil også bidra til en mer effektiv finansiering av Selvaag Boligs virksomhet, noe som vil bedre evnen til å levere verdier til både kunder og aksjonærer, sier Molvik.

Selvaag Boligs ambisjon vil fortsatt være å utbetale høye og stabile utbytter til sine eiere. Siden 2013 har Selvaag Bolig utbetalt 14,30 kroner per aksje i utbytte. I 2018 var samlet årlig utbytte på hhv. 4,50 kroner. For første halvår 2019 ble det betalt utbytte på 2,0 kroner per aksje.

– Vi skal fortsette å skape verdier, som kommer våre eiere til gode både i form av aksjekursutvikling og utbytte to ganger i året. Når transaksjonen gjennomføres vil vi i tillegg utbetale 22 kroner per aksje i ekstraordinært utbytte. Fremover vil Selvaag Boligs ordinære utbyttekapasitet i forhold til resultat også potensielt kunne bli bedre. Selskapet kan forventes å ha en høyere avkastning på egenkapital, og ikke lenger ha behov for å benytte opptjent egenkapital til kjøp av tomter, sier Molvik.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår