Bergensfirma kjøper Hallmaker Group AS

 
Bergensfirma kjøper Hallmaker Group ASBildet: Senest i 2019 leverte Hallmaker en 82 meter bred flyhangar til Turkish Airlines i Istanbul, Tyrkia.
Det bergenbaserte eiendomsselskapet Zurhaar & Rubb kjøper Hallmaker Group AS for rundt en kvart milliard.

Zurhaar & Rubb eier og forvalter eiendommer i bergensområdet samt på Bømlo.

– Vi ønsker ikke å gå ut med eksakt kjøpesum, men etter oppkjøpet vil vi omsette for rundt en milliard kroner årlig, sier administrerende direktør Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb, i en pressemelding.

Hallmakerkonsernet er en av Norges ledende leverandører innen stål- og plasthaller, med virksomhet i Sverige, Polen Storbritannia og USA – i tillegg til Norge. Konsernet omsatte i 2019 for ca 850 millioner kroner og har 350 ansatte. Konsernet eier også tomteland i de landene man er representert i.

– Målet med oppkjøpet er å videreutvikle eiendommer i Hallmaker-konsernet samt videreføre synergier som naturlig ligger i eiendomsforvaltning samt i utleie- og produksjon av stål- og plasthaller, sier Birkeland som i flere år også har vært styremedlem i Hallmaker Group.

Hallmakerkonsernet er først og fremst kjent for leveranse av flyhangarer over hele verden, idrettshaller, anleggshaller, industribygg samt patenterte og isolerte thermohaller. Senest i 2019 ble det levert en 82 meter bred flyhangar til Turkish Airlines i Istanbul, Tyrkia. På Gardermoen er en 99 meter bred flyhangar blant annet levert til flyselskapet Norwegian.

Zurhaar & Rubb har allerede bygg fra Hallmakerkonsernet i sin portefølje, blant annet ByggMax på Juvikflaten på Askøy utenfor Bergen.

Fakta om Hallmaker Gruppen:

• Eier selskapene Rubb Group (herunder Rubb International AS og Rubb AS, Rubb Inc (USA), Rubb Buildings Ltd (England), Rubb Polska, Rubb AB), Hallmaker Konstolpol Sp. ZO.O., ArqDesign Byggprodukter AB, Renthall AS, Plamek AS, CC Betong AS, Hallmaker Plast AS og Hallmaker AS.

• Omsetning i 2019: Ca 850 millioner kroner

• Virksomhet i Sverige, Polen, Storbritannia, USA og Norge.
• Etablert i 1919

Fakta om Zurhaar & Rubb:
• Zurhaar & Rubb AS er et eiendomsselskap som ble etablert i fellesskap av Finn Haldorsen og Rune Birkeland i 1993.

• Selskapet eier og forvalter eiendommer sentralt på Nesttun, Midtun, Bergen sentrum, Askøy og Bømlo. Samlet portefølje er ca 138.000 m2.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår