Berge Sag kjøper Gisholt & Finne

 
Berge Sag kjøper Gisholt & FinneBildet: Daglig leder i Berge Sag Handel AS, Jan Berge (til venstre) og Daglig leder i XL-BYGG Gisholt og Finne AS, Eivind Gisholt. Foto: Gunnstein Koch
Fra 30.06.2019, overtar Berge Sag Handel AS (BSH), som er et selskap i Ølensvågbaserte Berge Sag Gruppen (BSG), samtlige aksjer i XL-BYGG Gisholt & Finne AS (G&F).

G&F har i dag tre utsalg med tilhørende lager i Grenlandsregionen, et i Porsgrunn og to i Skien. Samlet omsetning i G&F i 2018 var på vel 120 millioner. Bedriften, som har 36 ansatte, har de siste årene hatt en veldig god utvikling, og fremstår i dag som en av de ledende aktører innen handel med trelast og byggevarer i Grenland.

Daglig leder Eivind Gisholt er glad for at BSH ønsker å satse på Grenlandsregionen, og tror dette vil styrke G&F sin posisjon i markedet ytterligere.
– Med en solid eier som Berge Sag Handel i ryggen, vil vi få tilgang på enda mer kompetanse og tekniske tjenester som prosjektering, arkitekttjenester, precut og takstolproduksjon. I tillegg er Berge Sag Gruppen sterkt involvert i tomteutvikling. Alt dette vil komme våre kunder til gode ved at vi kan tilby dem en enda bedre totalpakke enn tidligere, sier Gisholt i en pressemelding.

Hovedaktiviteten til BSG har tradisjonelt vært mellom Haugesund til Vågsli. I de senere år har aktiviteten flyttet seg østover langs E–134, med nye avdelinger både på Haukeli og i Åmot (Vinje). I tillegg har BSH virksomhet i Haugesund, Sauda, og på Karmøy. Hovedanlegget ligger i Ølensvåg i Vindafjord kommune. Bedriftens sentrale administrasjon, hovedlagre og produksjon av byggesett og takstol, er lokalisert her. Berge Sag Handel AS alene, vil etter oppkjøpet, få en samlet årsomsetning på nærmere 400 millioner.

G&F sin virksomhet vil etter eierskiftet fortsette som tidligere. Eivind Gisholt fortsetter i sin stilling som daglig leder, mens Henrik C.  Finne trekker seg ut av driften på grunn av sykdom. G&F fortsetter på de samme steder som i dag, og både navn og kjedetilknytning forblir uendret.

- Over tid vil det nye eierskapet imidlertid tilføre bedriften mye av sin utvidede modell av tilbud og tjenester. Dette handler om økt kunnskap og kompetanse rundt hele byggeprosessen, samt å tilby nye tjenester som innebærer mer avansert teknisk og faglig bistand i det daglige arbeidet, sier Gisholt avslutningsvis i pressemeldingen.

Gisholt og Finne Eiendom AS, som eies av Eivind Gisholt og Henrik C. Finne, vil fremdeles eie bygningene, og omfattes ikke av oppkjøpet.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår