Belysningsløsninger skal kutte kostnader

 
Belysningsløsninger skal kutte kostnaderMed LEDDim Smart Pill styrer jeg enkelt lyset fra mobiltelefon eller nettbrett viad SG’s egenutviklede og programmeringsvennlige app, sier montør Philip Frogner i Elektro-Term AS.
En ny blåtannbasert løsning, Leddim Smart, skal være enkel å montere og kan sammenstilles med mobiltelefonen via sg’s app.

Monterings- og brukervennligheten overgår de fleste systemer jeg har montert tidligere, sier montør Philip Frogner i Elektro-Term AS i en pressemelding fra Caldera as.

Montør Philip Frogner i Elektro-Term AS er nå i full gang med å pusse opp sin 94 kvm leilighet i Nobels gate 1. Behovet for modernisering var stort. Leiligheten ble bygd i 1955 og siste oppussing skjedde tidlig på 1990-tallet.

– Alle vegger er kledd med nye gipsvegger og tak er senket på bad. Her er det utelukkende benyttet downlights fra SG samt LEDDim Smart.

Velger smart for fremtiden

For Frogner var det viktig å sette sitt særpreg i oppgraderingen av leiligheten. Et sentralt element var valg av riktig og monteringsvennlig belysning som gir god lysgjengivelse.

– Med leddim Smart Pill styrer jeg enkelt lyset fra mobiltelefon eller nettbrett viad SG’s egenutviklede og programmeringsvennlige app. Jeg har også benyttet SG´s nyeste LED-downlight Soft Slim. Den leveres med en monteringsvennlig koblingsklemme påmontert driveren. Dermed slipper jeg å bruke mer tid enn nødvendig.

- Monteringen går raskere og jeg reduserer tiden med armene over hodet som er belastende for skuldre og nakke. Armaturen har en lysspredningsvinkel på 42° som fremhever lyset i leiligheten på en meget god måte, mener Frogner.

Trykkstøpt aluminium

Distriktsrepresentant Rune Øyan i SG kan fortelle at Soft Slim er produsert i støpt aluminium og leveres i pulverlakkert hvit overflate og med klart frontglass. – Med reflektor og tilbaketrukken lyskilde, oppnås høyt lysutbytte med svært lav blending samt et pent utseende. Armaturen er dimbar med faseavsnittdimmer men kan også leveres med DALI. Vår anbefaling er å bruke SG´s LEDDim400 eller LEDDim Smart.

Reduserer strømutgiftene

Mange norske husstander går nå bort fra halogen til LED. – I leiligheten har jeg montert inntrukne DimToWarm LED-armaturer, som er energivennlige og reduserer strømutgiftene med 70-90 prosent avhengig av lysforbruk. Med LED som har DimToWarm, får du et varmere og mer stemningsskapende lys ved neddimming som ligner på lyset fra halogen. Samtidig gir det godt arbeidslys i stue, kjøkken og soverom. På badet er det brukt en inntrukket downlight med fast kelvin på 2700k, som løfter baderominteriøret og skaper en unik spilleffekt på vegg- og gulvfliser.

Trendskapende effekt

På kjøkkenet er det montert en sort Soft DimToWarm downlight. Denne gir lavere blending fordi det sorte reflekterer lyset mindre. Frogner har lakkert armaturkanten hvit slik at den flukter med resten av det hvite taket. I stua benyttes Soft Slim som har en tynnere/smalere kant og ser nærmest innsparklet ut. På kjøkkenet, gang og soverom har han kjørt to og to grupper av Soft med en avstand på 12 cm. Blant interiørarkitekter er dette en trendskapende løsning som gir et spennende uttrykk.

(Kilde: Caldera as).

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår