Bekymret for norske gründerbedrifter

 
Bekymret for norske gründerbedrifterBildet: Administrerende direktør i SMB Norge, Olaf Thommessen.
SMB Norge frykter at flere tusen sårbare gründerbedrifter, samt innovasjonsmiljøer over hele landet vil utraderes som følge av den pågående krisen.

Nå ber de regjeringen og Stortinget om å vurdere kraftige tiltak.

- Hvis vi ikke handler med en gang så står vi i fare for å miste en hel generasjon av gründere. Vi ser at hele økosystem av innovasjonsbedrifter nå står i fare for å forsvinne. Dette er bedrifter som er ekstra sårbare i utgangspunktet, men som nå er i en helt kritisk situasjon på grunn av coronakrisen, sier administrerende direktør i SMB Norge, Olaf Thommessen, i en pressemeldig.

Tørket ut

Siden teknologifallet rundt år 2000, har slagkraftige innovasjonsmiljøer sakte men sikkert bygget seg opp over hele landet. Dette har skjedd paralelt med en stadig større tilgang til risikokapital. Innovasjonsmiljøene sier nå at denne tiltangen nå har tørket helt ut. Dette er svært beklagelig, konstaterer Thommessen.
- Vi er særlig bekymret for bedrifter som har kommet et stykke på vei, men er avhengige av mer kapital for å komme i mål. Mange gründere i denne fasen har investert alt de eier og har for å hjelpe bedriften over den siste kneiken. Nå risikerer de å miste alt, sier Thommessen.
- Vi har klart å etablere et fantastisk økosystem av forskjellige statlige og private inkubatormiljøer som omfatter flere tusen bedrifter. Nå står vi i fare for at alt dette blir fullstendig utryddet, legger han til.

Store forventninger

SMB Norge sendte i helgen et forslag til en omfattende tiltakspakke for gründer- og innovasjonsbedrifter til både regjeringen og til Stortinget. Thommessen har store forventninger til å få gjennomslag for forslagene.
- Vi har store forventninger til at regjeringen kommer disse bedriftene i møte, men det må skje umiddelbart og tiltakene må la seg gjennomføre uten for mye byråkrati. Vi vet at ikke alle kommer til å overleve denne krisen, men nå handler det om å redde så mange som mulig. Vi tror og håper at vi blir lyttet til også denne gangen, konstaterer SMB Norge-sjefen.

OM SMB (små-og mellomstore bedrifter):

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår