Beerenberg lanserer nytt isolasjonsprodukt

 
Beerenberg lanserer nytt isolasjonsproduktBildet: Beerenbergs Adrian Haaland og Geir Harris viser frem det nye isolasjonsproduktet Oryza-Sil som egner seg innenfor en rekke markeder, som infrastruktur og tunneler, bygg- og anlegg og olje og gass.
Beerenberg lanserte nylig isolasjonsproduktet Oryza–Sil, som er et aerogel-materiale og klassifisert som klasse A – ubrennbart materiale.

- For bygg og anlegg i tillegg til infrastruktur og tunneler, tilbyr vi et nytt isolasjonsprodukt. Materialet har svært gode egenskaper i forhold til ikke-brennbarhet, forteller Adrian Haaland, leder for produktutvikling i Beerenberg i en pressemelding.

Oryza–Sil er klassifisert som klasse A – ubrennbart materiale. Det tåler å utsettes for brann uten at materialet verken begynner å brenne eller at det avgir giftige gasser.

Oryza–Sil har ekstreme termiske egenskaper og opptar verken vann eller fukt. Derfor er dette et veldig godt alternativ til isolasjonsproduktene som i dag benyttes innenfor blant annet bygg og anlegg i tillegg til infrastruktur og i tunneler. Flere av isoleringsproduktene som i dag benyttes innenfor disse markedene mangler nettopp disse egenskapene. I videoen (nederst i denne saken) demonstrerer Adrian Haaland isolasjonsmaterialets reaksjon mot brann.

Fordelene med det nye isolasjonsproduktet er så mange at Beerenberg nå velger å lansere det innenfor flere markeder: olje og gass, skipsfart, øvrig landbasert industri, bygg og anlegg, infrastruktur og tunneler.

Under konferansen “Overflate” i november 2019 fokuserte Beerenberg særlig på at Oryza-Sil støver vesentlig mindre sammenlignet med andre aerogel-produkter (se video nederst i saken). Dette har særlig vært et tema innenfor olje og gass, men er selvsagt en fordel for alle som håndterer produktet uansett bransje.

Et annet element er at Oryza-Sil ikke tiltrekker seg fuktighet, slik at det bidrar til å unngå korrosjon under isolasjon. Dette er også en viktig faktor innen all industri, enten det er landbasert eller olje og gass. De termiske egenskapene er dessuten betydelig bedre enn konvensjonelle isolasjonsprodukter – noe internasjonale tester og Beerenbergs egne tester av produktet viser. Når i tillegg prisen er gunstig, så er Oryza-Sil konkurransedyktig innenfor en rekke markeder.

- Prisen bidrar i realiteten til at Oryza-Sil, som innehar de fantastiske termiske kvalitetene til et aerogel-produkt, også kan benyttes i bygg og anlegg i tillegg til infrastruktur og tunneler, mener Geir Harris, direktør innen forretningsutvikling i Beerenberg.

Sist men ikke minst så er dette et grønt - bærekraftig - produkt. Det er blant annet laget av overskuddsmaterialet etter risproduksjon – som ellers ville vært avfall.

SE VIDEO:
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår