- Bedriftenes innkjøpsrutiner kan være endret for godt

 
- Bedriftenes innkjøpsrutiner kan være endret for godtJan Sigurd Bakken, maskinansvarlig hos Wee.no
Korona bidrar til å endre måten entreprenører og industribedrifter gjør innkjøp på. Disse fem faktorene vil være med på å avgjøre hvor bedriftene handler sitt utstyr i framtiden.

Små og mellomstore entreprenører, verksteder og industribedrifter står nå i en situasjon der markedet virker usikkert fremover. Dermed endres innkjøpsrutinene og prioriteringene for bedriftsledere og innkjøpsansvarlig rundt om i landet.

– Mange aktører blir naturlig nok mer forsiktige, men for noen åpner koronakrisen opp for nye typer oppdrag og muligheter. Til tross for COVID-19 merker vi fortsatt ingen reduksjon i omsetningen av utstyr, og det gir oss en indikasjon på hvor bransjen står akkurat nå, sier maskinansvarlig hos utstyrsleverandøren Wee.no, Jan Sigurd Bakken, i en pressemelding.

Følger markedet tett
I snart to tiår har han, på vegne av WeeGruppen i Tysvær utenfor Haugesund, solgt utstyr og maskiner på nett til bygg og anleggs-, industri- og landbruksbedrifter i hele landet. Flere titalls tusen kunder har over en lang periode tilbakeført kunnskap om trender, behov og utvikling innen netthandel av utstyr i Norge.

– Privatmarkedet handler for tiden om hjemmeprosjekter, både i hus og hage. Nå har nordmenn tid til å gjennomføre hva de en gang startet, eller begynne på noe nytt, enten det er utbygging, renovering, hagearbeid eller annet. Dette smitter også over på entreprenører og proffmarkedet, der mange får flere småoppdrag å engasjere seg med. Dette gjenspeiler i stor grad utstyret som omsettes for tiden, forteller Bakken.

Proffmarkedet i endring
Enkelte endringer som korona har brakt med seg, har kommet for å bli, tror Jan Sigurd Bakken. Han mener proffmarkedet på utstyr og maskiner vil ta en vesentlig kursendring i kjølvannet av koronakrisen.

– Stadig flere handler større utstyr som gravemaskiner, trucker og hjullastere i nettbutikk. Denne effekten blir bare sterkere under COVID-19, men vil trolig vedvare også i ettertid. Vår tillit til nettkjøp er økende, og mange er ikke lenger avhengig av å ta kjøpsavgjørelser i forhandlers lokaler, sier Bakken.

– Kravet til service er økende. Kompetanse rundt produkter og bruk, oversikt over markedet og rask respons er helt avgjørende for å tilfredsstille dagens bransjekunder. Fleksibilitet og raske organisasjoner blir avgjort suksessfaktorer fremover.

– Alle må tilpasse seg en ny virkelighet, og endringene vi nå ser komme tar vi på største alvor. Det må alle som skal ha noe i utstyrsbransjen å gjøre i framtiden, avslutter maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Fem avgjørende faktorer
Det er spesielt rundt følgende punkter at markedet vil se en endring, noe som vil avgjøre hvor og hvordan bedriftene handler inn maskiner og utstyr i framtiden, tror Bakken.

1. Netthandel øker: Utviklingen innen netthandel av utstyr, også av størrelsen hjullaster, trucker og gravemaskiner, er i ferd med å bli normalen. Dette vil vedvare og forsterkes etter COVID-19, fordi tilliten til netthandel øker i befolkningen. Proffkundene ønsker smidige handelsløsningene på nett, og vil flytte midlene sine dit de får dette.

2. Prisene presses: Prisene presses ytterligere for aktørene i markedet, mye på grunn av mer effektive salgskanaler over nett. Store og tunge organisasjoner og franchiser vil lide om de ikke tilpasser kostnadsnivået til det økte prispresset.

3. Større fokus på kompetanse og service: At stadig flere handler på nett, betyr ikke at de ikke behøver kjøpsstøtte og hjelp til å ta de rette valgene. Kundene vil handle hos dem som kan tilby best mulig kompetanse og service vedrørende produktene de selger – og helst til alle døgnets tider. Det innebærer også god tilgang til reservedeler, etterservice på produkter etc.

4. Flere spesialister: Økt behov for kompetanse betyr også at vi får flere spesialister innen avgrensede produktområder. Det er ikke nødvendigvis bredden av produktsortimentet som blir avgjørende, men at man kan tilby et produkt i flere prisklasser som tilfredsstiller de ulike behovene til innkjøperne. Noen trenger topp kvalitet og finish, og er villig til å betale for dette – for andre er en enklere modell mer enn godt nok.

5. Større fokus på bærekraft: Krav til bærekraftige løsninger og lavere utslipp vil sette sitt preg på innkjøp av utstyr i fremtiden. Hvordan er produktene utviklet, hva er de laget av, og kan de resirkuleres? Finnes det elektrisk utstyr som kan erstatte diesel/bensindrevet utstyr og maskiner? Salgsaktører som setter dette i fokus, og kan dokumentere bærekraftige tiltak både i egen drift og i produktporteføljen, vil på sikt få en stor fordel.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår