BA-senteret ved UiT samarbeider med Betongelementforeningen

 
BA-senteret ved UiT samarbeider med BetongelementforeningenBildet: Målet er å videreutvikle undervisnings- og forskingssiden gjennom i nært samarbeid med næringen og andre fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt gjennom kompetansebygging og rekruttering. Foto: UiT
Kompetansesenteret for Bygg- og Anleggsnæringen i Nord ved Norges Arktiske Universitet, inngår faglig samarbeid med Betongelementforeningen.

- Betongteknologi har siden 60-tallet utgjort en vesentlig del av kompetansemiljøet i Narvik. Målet er å videreutvikle undervisnings- og forskningssiden gjennom i nært samarbeid med næringen og andre fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt gjennom kompetansebygging og rekruttering. Et samarbeid med Betongelementforeningen gir oss innblikk i de utfordringer og muligheter som finnes i bransjen, sier leder for institutt for bygg, energi og materialteknologi Bjørn-Reidar Sørensen ved UiT.

Gjennom BA-senteret har Universitetet et aktivt instrument som følger næringens behov og får disse omgjort til oppdaterte studietilbud og forskningsprosjekter ved instituttet, i samarbeid med enkeltbedriftene. Leder for Betongelementforeningen, John Erik Reiersen, ser frem til samarbeidet og peker på spennende utviklingsprosjekter det miljø og klima er i fokus, og der betongindustrien er en del av løsningen når Norge skal innfri reduksjonsmålene.

- Betongindustrien har i løpet av noen få år utviklet nye betonger med svært lave utslipp, denne utviklingen går raskere etter hvert som aktørene følger flere spor som gi det jeg vil kalle lagvis forbedring. Gjenbruk av betongelementer, resirkulering av betong, bruk av fiberarmering, og nye resepter samt effektive montasjeløsninger er eksempler på dette, sier John-Erik Reiersen. 

Samarbeidet er allerede i gang, og leder for BA-senter Nord, Jørn Eldby, inviterer interesserte til å delta på det nettbaserte etterutdanningskurset ved UiT «Prosjektering av betongelementer» som går over 8 uker med oppstart 7. september, som gjennomføres i nært samarbeid med Betongelementforeningen og Arcon Prosjekt AS. Kurset er en del av Norges bidrag til kompetanseheving som følge av koronapandemien, og er derfor gratis for deltagerne. Kurset har heller ingen formelle opptakskrav.

For mere informasjon og påmelding

Et neste steg i samarbeidet vil være spesialisering for ledere av byggmontasje.

BA-senteret ved UiT skal samarbeider med byggherrer og infrastruktureiere, leverandører, rådgivere og entreprenører for å sikre studietilbud og forskningskapasitet tilpasset hele BA-næringens behov. SINTEF Narvik og SINTEF Nord er partnere i BA-senteret, og utgjør en viktig del av kompetansegrunnlaget rundt anvendt forskning.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår