Avtalte samarbeid med AI-selskapet Spacemaker

 
Avtalte samarbeid med AI-selskapet SpacemakerHer signerer Anders Kvåle, styreleder og co-funder for Spacemaker og Daniel Kjørberg Siraj, CEO for OBOS, avtalen som vil gi OBOS AI-teknologi i alle fremtidige utviklingsprosjekter.
Obos og Spacemaker har inngått en ny samarbeidsavtale verdt over 20 millioner kroner. Avtalen gjelder digital transformasjon i Norden og har en verdi på 20 mill.kr.

- I Obos er vi konstant på utkikk etter bedre måter å utvikle samfunn og byer som er bærekraftige og gir større verdi for innbyggerne. Teknologileverandører som Spacemaker spiller en sentral rolle når man i fremtiden skal skape bygg og boliger som tilfredsstiller klimaendringer, befolkningsvekst og urbanisering. Nå ser vi frem til å implementere kunstig intelligens (AI) i alle nye OBOS prosjekter fremover, sier Daniel Kjørberg Siraj, CEO i Obos, i en pressemelding.

Teknologien levert av Spacemaker vil inngå som en standard for alle større Obos prosjekter som er i en tidlig fase, og Obos starter implementeringen umiddelbart i både Norge og Sverige.

OBOS var tidlig ute med støtte til Spacemaker og bidro sterkt inn i deres produktutvikling. At Obos nå blir en langsiktig kunde av Spacemaker er en sentral milepæl for det unge teknologiselskapet.

En veldig tradisjonell industri
Bygg- og anleggsindustrien er rangert som en av de minst digitaliserte sektorer i verden. Som en innovatør innenfor boligbygging skal ikke Obos kun implementere nye teknologiske løsninger, men ønsker å trekke hele bygg- og anleggsbransjen i en mer fremtidsrettet og bærekraftig retning.

- Nye teknologiske løsninger og kunstig intelligens har foreløpig ikke fullt ut blitt implementert i vår industri. Teknologiplattformen til Spacemaker har et potensial til å endre hvordan vi tar beslutninger og legger til rette for samhandling i en tidlig fase av alle våre nye eiendomsprosjekter. Teknologien vil sikre bedre og mer profitable prosjekter, i tillegg til å spare oss tid i alle planleggingsfaser, sier Kjørberg Siraj i meldingen fra Obos.

Spacemaker har hatt en rask vekst siden lanseringen i 2016. I dag har de over 100 ansatte fordelt på sitt norske hovedkontor og tre internasjonale lokasjoner. Selskapets mål er å bistå utviklere og arkitekter med å bygge mer bærekraftige byer ved hjelp av kunstig intelligens.

- Måten vi planlegger, utvikler og designer våre samfunn følger fortsatt veldig tradisjonelle strukturer og er ikke tilpasset de stadig økende utfordringene vi alle står overfor. Obos er en aktør som i stor grad går foran og drar med seg hele bygg- og anleggsindustrien inn i det 21.århundre. Vi er veldig stolte av at de har valgt Spacemaker som en strategisk partner på denne viktige reisen, sier Anders Kvåle, Styreleder og Co-Founder av Spacemaker.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår