Avinor skal rille rullebaner

 
Avinor skal rille rullebanerRilling av rullebanene fører til tørrere rullebaner, bedre frisjon og høyere sikkerhetsnivå. (Foto: Veidekke AS).
Avinor AS har utlyst en anbudskonkurranse for rilling av rullebaner på sine flyplasser. Anbudsfristen for prosjektet er 25.april.
Av Tore Kubberød
 

Avinor AS ønsker en rammeavtale på rilling av rullebaner på lufthavner i Norge. De har derfor utlyst en åpen anbudskonkurranse mot entreprenører. Kostnadene er av Byggfakta Live antydet til å havne mellom 500 millioner og 1,5 milliarder kroner. Byggfakta Live antar at arbeidet starter i løpet av sommeren.

Veidekke ASA har allerede gjennomført rilling av rullebanen på Værnes Lufthavn ved Trondheim. Entreprenøren skriver på sin side at det er mange viktige effekter av rillingen.

– Ved rilling oppnår man en tørr rullebane, bedre friksjon og et høyere sikkerhetsnivå både ved landing og take-off. Rillene fører dessuten til mindre ising, dermed kan bruk av kjemikalier unngås og man får en miljøgevinst.

Veidekke utførte rillingen av start- og landingsbanen på Værnes med en selvkonstruert rillemaskin. Operasjonen utføres med et sagblad som skjærer systematiske riller ned i asfalten.

FAKTA

Rammeavtale rilling av rullebaner

Oppdragsgiver: Avinor AS

Antatt verdi: 0,5-1,5 milliarder kroner

Antatt byggestart: Juli 2018

Entrepriseform: Rammeavtale

Anbud: Åpen anbudskonkurranse mot entreprenør for rilling av faste dekker.

Anbudsfrist: 25. april

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår