Aventi skal rehabilitere Bekkestutunnelen

 
Aventi skal rehabilitere Bekkestutunnelen
Aventi Installation as hadde best forhold mellom pris og kvalitet, og vant derfor oppdraget og skal rehabilitere Bekkestutunnele, forteller Statens vegvesen.

Aventi var i konkurranse med AF Gruppen Norge as og Peab Anlegg.

Kontrakten Statens vegvesen nå inngår med Aventi Installation as er en totalentreprise med samspill. Det betyr at Aventi skal gjennomføre oppdraget i samarbeid med Statens vegvesen og med sine samarbeidspartnere på bygg og anlegg, Implenia Norge as og på prosjektering Aas Jacobsen/Vianova nettverket.

Kontraktsformen der entreprenør kan sette eget preg på arbeidet
- Totalentreprise med samspill er en ganske ny kontraktsform for oss, sier Rune Smidesang - der leverandøren etablerer en felles organisasjonsmodell hvor det er tett samspill mellom partene både i utviklings- og byggefasen. Det er en klar målsetting for oss å gjennomføre arbeidene trygt og effektivt, med minst mulig ulempe for trafikanter og naboer. Dette mener vi best gjøres i godt samarbeid mellom byggherre, konsulent og entreprenør, sier Smidesang, ifølgeen pressemelding fra Statens vegvesen.

- Og det er nettopp kontraktsformen som gjør det interessant, mener Roger Herheim fra Aventi Installasjon – den gjør at vi kan sette vårt preg på hvordan arbeidet kan gjennomføres.

Bassam Asmaro fra Electronova, representerer Aas Jacobsen/Vianova nettverket som er entreprenøren sin konsulent. Han mener at denne måten å bygge opp kontrakten på gjør at vi får bedre prosjektering og gjennomføring, samtidig som risikoen reduseres for både byggherre, entreprenør og konsulent.

- Jeg mener dette er fremtiden for nye kontrakter på slik jobber, sier Dag Eklund, som er prosjektleder for Aventi Installasjon.

Dette skal oppgraderes
Rehabiliteringsarbeidene er omfattende, og består i utskifting av stort sett alt teknisk utstyr, nye tekniske rom, oppgradering av sikkerhetsutrustningen og overvannshåndteringen, bygningsmessige ombygginger, og kartlegging og prosjektering av løsninger.

Prosjekt Rehabilitering Bekkestutunnelen er del av et nasjonalt prosjekt som omfatter oppgradering av fylkesvegtunneler. Den 25 år gammel Bekkestutunnelen skal nå rehabiliteres slik at den tilfredsstiller dagens krav. Tunnelen ligger i Bærum kommune og er en 750 meter lang ettløpstunnel med to kjørefelt.

Kontraktsperioden vil vare frem til desember 2020.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår