ASAS vant arkitektkonkurranse om stupetårn

 
ASAS vant arkitektkonkurranse om stupetårnBildet: "Værbitt" er ASAS vinnerutkast til nytt stupetårn i Stavanger
ASAS vant nasjonal arkitektkonkurranse om nytt stupetårn på Strømvik i Stavanger, med forslaget «Værbitt».

Av 17 søkere var Team ASAS ett av tre i finaleheatet og er tildelt 1. plass med forslaget «Værbitt». Fra juryens begrunnelse:

«Juryen er imponert over samspillet mellom natur og arkitektur. Konseptet vil fremstå som et ikonisk landemerke, samtidig som det ivaretar de funksjonelle kravene til et stupetårn. Situasjonsforståelsen og konseptet er forslagets store styrke». Vi er ydmyke over denne beskrivelsen og ser frem til fortsettelsen over sommeren»

- Værbitt skårer høyt når det kommer til realiseringsmuligheter. Samtidig tilfredsstiller konseptet de ulike elementene i evalueringen på en god måte. Konseptet krever ingen store inngrep i naturen, passer godt inn i miljøet og ivaretar sikkerheten til de badende. De uttrykksfulle formene skaper undring og nysgjerrighet, og vil med sin egenart tiltrekke seg besøkende gjennom hele året, sier leder for juryen Linda Susanne Krüger.

- Det er valgt en reversibel løsning med lite terrenginngrep. Samtidig står materialvalgene med cortenstål og tre i stil med landskapet rundt. I tillegg orienterer også stupeanlegget seg mot både sjøen og svømmebassenget. Dempet belysning som varierer i intensitet med perforeringen understreker også stedets sarte identitet, sier Krüger.

Team ASAS består, foruten arkitektene i ASAS, også av:
LARK: AtSite
RIB: Sweco
Lysdesign: LightBureau

Bildet: Om natten vil stupetårnet lyse opp sjøen og området rundt, og skape et stemningsfullt uttrykk

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår