Asak Miljøstein AS lanserer Parkstein Dren

 
Asak Miljøstein AS lanserer Parkstein DrenBildet: Parkstein-serien gir et stilrent dekke med rene linjer som passer godt til moderne byggestil og er velegnet til bruk på både private og offentlige utearealer.
Asak Parkstein kommer nå i permeabel utgave med skjulte avstandsknaster, tilpasset standard Parkstein. Dermed kan man kombinere disse for å skape tette og åpne soner i dekket

- En permeabel belegningsstein er designet for å drenere overvann gjennom dekket. Den nye Parkstein Dren har et format som gjør den perfekt til urbane områder hvor det stilles krav til lokal overvannshåndtering, skriver Asak Miljøstein AS, i en pressemelding.

- Parkstein-serien gir et stilrent dekke med rene linjer som passer godt til moderne byggestil og er velegnet til bruk på både private og offentlige utearealer. Den leveres i to fargevarianter som standard; grå og koksgrå som gjerne kan kombineres. Det er mulig å levere flere farger på bestilling.

Parkstein egner seg like godt til garasjer, innkjørsler, hageganger og til terrasser som til parkområder og offentlig plasser. Det anvendelige formatet 20x10 gir rom for ulike mønster.

- Essensen for permeable dekker med belegningsstein er at nedbør skal sive ned gjennom dekket, samtidig som man ivaretar dekkets styrke og bruksvennlighet. Flere norske kommuner stiller i dag krav til håndtering av overvann på tomten ifb. med byggesaker og her vil et permeabelt dekke være en del av løsningen. Det er viktig for funksjonen at man følger veilederen for oppbygning av et permeabelt dekke og benytter riktige typer masser, uten finstoffer.

- I tillegg til å hindre oversvømmelse renses vannet helt naturlig på sin vei igjennom konstruksjonen. Partikkelbundet forurensning (kobber, sink, bly) reduseres, olje/motorolje brytes ned i den permeable konstruksjonen og blir borte. Bærekraftige overvannsløsninger beskrives i internasjonal litteratur som SUDS (Sustainable Drainage Systems). BREEAM NOR åpner også for å gi poeng for lokal håndtering av overvann med permeable dekker ifb. med forurensing, skriver Asak Miljøstein avslutningsvis i pressemeldingen.

Asak Parkstein Dren kan også leveres med ASAK ClearNOx, som fjerner luftforurensning og holder dekket rent.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår