Arkthing og Nordic-Office of Architecture går sammen

 
Arkthing og Nordic-Office of Architecture går sammenBildet: Nordic og Arkthing ser et stort potensial i sine hjemmemarkeder i Norge og på Island
Etter flere svært vellykkede samarbeid på en rekke prosjekter de senere årene har Arkthing i Reykjavik og Nordic — Office of Architecture i Oslo bestemt seg for å slå seg sammen.

Nordic har kjøpt 100 prosent av aksjene i Arkthing.

- For å møte nye utfordringer i et marked med mange store internasjonale aktører vil vi slå oss sammen for å stå enda sterkere i konkurransen om de mest spennende prosjektene, sier Eskild Andersen, daglig leder i Nordic, i en pressemelding.

- Etter sammenslåingen med Arkthing vil vi ha over 220 ansatte fordelt på fire land som står sammen om å skape arkitektur i verdensklasse. Sammen vil vi kunne møte utfordringene i et stadig mer krevende marked på best mulig måte, og vi ser begge viktigheten av å følge fremgangen i teknologi innen arkitektur tett, fortsetter Andersen.

Samarbeidet om blant annet Keflavik Lufthavn brakte firmaene sammen.

- Både Nordic og Arkthing har bygget opp en varig kultur for høy kvalitet og fremragende arkitektur gjennom de siste 40 årene. Arkitektkontorene deler kjerneverdier som åpenhet og engasjement ovenfor kunder og samfunn, og vi har begge omfattende erfaring og kunnskap fra brede oppdragsporteføljer, mener Andersen.

Sigurdur Hallgrimsson, grunnlegger av Arkthing, er svært positiv til sammenslåingen med Nordic.

- Vi ser dette som en fantastisk mulighet for å sammen bli en sterk aktør i markedet i Norden, med gode muligheter for å skaffe de mest interessante oppdragene. Med tanke på hvor fort utviklingen innen arkitektur går, ser vi at vi må satse enda sterkere på å holde oss i front innen ny teknologi og spesialkompetanse. Sammen med Nordic vil vi kunne ta et viktig steg inn i fremtiden, sier Hallgrimsson.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår