Arkitema tegner Tåsenhjemmet

 
Arkitema tegner TåsenhjemmetIllustrasjon: Arkitema
Omsorgsbygg har valgt Arkitema sitt forslag som vinner for det nye Tåsenhjemmet. Bygget skal leveres som et plusshus og Breeam-Nor sertifiseres til excellent.

Gruppen består av Hent som totalentreprenør, ÅF Engineering som ansvarlig for de tekniske fagene sammen med Rambøl på energi og miljø, Degree of Freedom på RIB og Arkitema som ansvarlig på ARK, LARK og IARK.

Tåsenhjemmet er et hjem med langtidsplasser for eldre med behov for heldøgns omsorg. Visjonen er å skape et gjenkjennelig og trygt sted med identitet og sanselighet - ikke en institusjon. De fysiske omgivelsene skal gi trygge og hjemlige rammer til glede for alle byggets brukere; beboere, besøkende og ansatte.

Tåsenhjemmet inneholder 135 nye sengerom med opphold for beboere og besøkende, samt pleie- og personalfasiliteter. I tillegg skal det være et dagsenter med aktiviteter for brukere utenfra, men som dessuten kan tenkes brukt av beboere på sykehjemmet.

Samtidig har det vært et mål å skape et bygg som fungerer godt i omgivelsene. Det er et inviterende bygg for nærområdet hvor naboer og forbipasserende skal få lyst til å ta i bruk bydelsplassen og de grønne uterommene. Vi tror på at ved å skape liv i uteområdet i form av barn, naboer, beboere og andre så vil det være en berikelse for hele området såvel som for beboerne på sykehjemmet.

I Tåsenhjemmet eksponeres tre mest mulig – både inne og ute. Tre har en bløthet og en varme som gjør det behagelig å være nær det. Bygget er et godt Future Built forbilde-prosjekt, med en helhetlig miljøtankegang.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle