Arkitektfirma starter med gjenbruk

 
Arkitektfirma starter med gjenbruk- Vi ønsker å være er en del av løsningen på fremtidens utfordringer, sier daglig leder i Made as, Eivor Vik. (Foto: Made as).
Arkitektfirmaet MAD as starter selskapet Made as, som skal utvikle produkter for gjenbruk. Slik vil de redusere mengden CO2-utslipp og avfall. Under Bygg Reis Deg som starter i morgen, lanserer de et helt nytt produkt sammen med Tewo as.

- Hvorfor starte en ny virksomhet som skal utstyre verden med enda flere ting? Fordi produkter med vekt på et sirkulært livsløp, tidløs estetikk og lang levetid vil vi kunne bidra til å nedskalere utslipp og avfall. Vi ønsker å være er en del av løsningen på fremtidens utfordringer, sier daglig leder i Made, Eivor Vik i en pressemelding fra selskapet.

Mad as har tidligere gått ut og ment at kravene til ventilasjon er alt for høye og at de, når de tar opp utstyrs- og materialkrav i bygg opp til nøye vurdering, møter mye motbør i bransjen.

Les saken her "- Alt for høye krav til ventilasjon!"

Vil redusere utslipp

- Byggenæringen må finne nye måter å bygge på, for å redusere verdens utslipp og avfall. I Mad as ønsker vi å ta en lederrolle innen gjenbruk og ombruk. En av utfordringene vi støter på er å finne materialer fra eksisterende bygg som skal rives, som er egnet til ombruk. Det er behov for å utvikle bygningselementer og materialer tilpasset dette behovet. Made sitt konsept passer godt inn i dette bildet, sier CEO i morselskapet Mad AS, Nicolai Riise i meldingen.

Bak det nye selskapet står arkitekt Eivor Vik. Hun har mastergrad fra arkitekthøyskolen i Bergen og har erfaring som arkitekt for blant annet Bjarke Ingels Group i København og Helen & Hard i Stavanger.

Lanserer nytt produkt sammen med Tewo

Under Bygg Reis Deg i morgen, 16. oktober, vil Made sammen med byggesystemprodusenten Tewo  lansere et nytt og banebrytende produkt, som vil svare godt på utfordringen beskrevet ovenfor.

- Alle som utvikler, bygger og leier ut eiendom, og som er opptatt av å bidra til å redusere utslippene, bør følge godt med. Jeg gleder meg og er naturligvis spent på mottakelsen, sier Vik, som ikke ønsker å røpe mer om produktet, før lanseringen om to dager.

Selskapet Made sin produktportefølje spenner vidt fra bygningselementer, til breeam sertifiserte lamper i gjenbrukspapp og vårt kjente sykkelstativ MadBike, opprinnelig designet til Mad-bygget i Barcode, Oslo.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår