Arkitektene får fast plass på Nasjonalmuseet

 
  • Ingierstrand bad tegnet av Moestue &  Schistad i 1933-1934.

    Ingierstrand bad tegnet av Moestue & Schistad i 1933-1934.

  • Snøhetta tegnet i 2009 dette virtuelle kjøpesenteret på månen i 2009.

    Snøhetta tegnet i 2009 dette virtuelle kjøpesenteret på månen i 2009.

Forrige
Neste
 
Landets arkitekter skal fram i lyset, og får sin faste utstilling på Nasjonalmuseet. Utstillingen åpner 19. september.

Hvordan har tankene rundt arkitektur utviklet seg de siste 200 årene? Hvordan har yrkesgruppens arbeidsmetoder og uttrykksformer preget og endret vår arkitektoniske kultur og historie? De spørsmålene skal Nasjonalmuseet forsøke å besvare når de nå åpner den faste utstillingen Arkitektur.

Fra museets samling

På utstillingen ”Byggekunst. Arkitektursamlingen fra 1830 til i dag” presenterer Nasjonalmuseet et utvalg ideer fra disse snart 200 årene. Materialet er hentet fra museets samling som rommer flere hundre tusen tegninger og gjenstander. Noe av det som stilles ut har blitt en del av det norske bygningslandskapet, mens andre ideer aldri forlot arkitektenes tegnebord.

En rekke av landets mest kjente arkitekter og arkitektkontorer er representert. Her er kjente navn som Henrik Bull, Harald Hals, Jan & Jon, Arne Korsmo, Magnus Poulsson og fram til Snøhetta som de siste årene har markert seg med signalbygg i flere verdensdeler.

Interaktivt

Tegningene er stilt ut i mobile visningselementer langs veggen, som publikum selv kan skyve på for å skape nye historiske og stilistiske sammenhenger. Det er også modeller plassert på border, hvor man kan leke seg med både skissebøker, tegnemaskiner og klosser til modellbygging.

Arkitekter henter inspirasjon fra verden rundt seg. Viktig i utstillingen er derfor inspirasjonskisten til arkitektkontoret Bjercke og Eliassen, som holdt på i årene 1914 til 1960. Kisten inneholder mer enn 1600 postkort, grafiske trykk og fotografier fra en rekke land. Denne kisten inngår i en interaktiv installasjon hvor publikums egne bilder delt via instagram vises sammen med deler av Bjercke & Eliassens inspirasjonsmateriale.

I forbindelse med utstillingen blir det en rekke arrangementer i tiden fram mot jul. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle