Arkitektene får fast plass på Nasjonalmuseet

 
  • Ingierstrand bad tegnet av Moestue &  Schistad i 1933-1934.

    Ingierstrand bad tegnet av Moestue & Schistad i 1933-1934.

  • Snøhetta tegnet i 2009 dette virtuelle kjøpesenteret på månen i 2009.

    Snøhetta tegnet i 2009 dette virtuelle kjøpesenteret på månen i 2009.

Forrige
Neste
 
Landets arkitekter skal fram i lyset, og får sin faste utstilling på Nasjonalmuseet. Utstillingen åpner 19. september.

Hvordan har tankene rundt arkitektur utviklet seg de siste 200 årene? Hvordan har yrkesgruppens arbeidsmetoder og uttrykksformer preget og endret vår arkitektoniske kultur og historie? De spørsmålene skal Nasjonalmuseet forsøke å besvare når de nå åpner den faste utstillingen Arkitektur.

Fra museets samling

På utstillingen ”Byggekunst. Arkitektursamlingen fra 1830 til i dag” presenterer Nasjonalmuseet et utvalg ideer fra disse snart 200 årene. Materialet er hentet fra museets samling som rommer flere hundre tusen tegninger og gjenstander. Noe av det som stilles ut har blitt en del av det norske bygningslandskapet, mens andre ideer aldri forlot arkitektenes tegnebord.

En rekke av landets mest kjente arkitekter og arkitektkontorer er representert. Her er kjente navn som Henrik Bull, Harald Hals, Jan & Jon, Arne Korsmo, Magnus Poulsson og fram til Snøhetta som de siste årene har markert seg med signalbygg i flere verdensdeler.

Interaktivt

Tegningene er stilt ut i mobile visningselementer langs veggen, som publikum selv kan skyve på for å skape nye historiske og stilistiske sammenhenger. Det er også modeller plassert på border, hvor man kan leke seg med både skissebøker, tegnemaskiner og klosser til modellbygging.

Arkitekter henter inspirasjon fra verden rundt seg. Viktig i utstillingen er derfor inspirasjonskisten til arkitektkontoret Bjercke og Eliassen, som holdt på i årene 1914 til 1960. Kisten inneholder mer enn 1600 postkort, grafiske trykk og fotografier fra en rekke land. Denne kisten inngår i en interaktiv installasjon hvor publikums egne bilder delt via instagram vises sammen med deler av Bjercke & Eliassens inspirasjonsmateriale.

I forbindelse med utstillingen blir det en rekke arrangementer i tiden fram mot jul. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår