- Arkitektene er tilbake som sentrale formgivere

 
- Arkitektene er tilbake som sentrale formgivere– Vi har deltatt på Architecht@Work i både London og København og har hatt stort utbytte av messen, sier markedssjef Ståle Johannesen i Unidrain as.
– Vi ser at store entreprenører følger arkitektenes interiør- og eksteriørmessige forslag, men samspillet er avgjørende, sier markedssjef Ståle Johannesen i Unidrain as. Han var fornøyd med Architect@Work-messen i forrige uke.

Tekst og foto: Trond Schieldrop

Mange utstillere Byggfakta besøkte under Architect@Work, var fornøyde med dette nye messekonseptet.

- Får budskapet bedre frem

– Vi har deltatt på Architecht@Work i både London og København og har hatt stort utbytte av messen. Vi inviterer arkitekter til vår stand hvor vi får muligheten til å presentere våre produkter i en faglig setting. Da når vi bedre frem med vårt budskap enn å treffe dem på arkitektkontoret hvor de er fordypet i arbeidet med å designe sine prosjekter, sier markedssjef Ståle Johannesen i Unidrain AS.

Han kan fortelle at selskapet viste frem sitt mangfold av designprodukter på Architecht@Work.

– Det omfatter ikke bare linjeavløp og hjørnesluker, men også vår designserie Reframe der våre knagger og håndkleholdere hever interiøret på en fremragende måte. På messa etablerte vi god kontakt med inviterte arkitekter på vår stand. Disse kommer vi kommer til å bearbeide i etterkant. Målet er å få til et tettere samarbeid med dem.

Les også:

Architect@work-messen er i gang

Stort vekstpotensial for plast

***

Samspill avgjørende

Johannesen mener arkitekter har fått tilbake posisjonen som sentrale formgivere i byggeprosjekter.

– Vi ser at store entreprenører følger arkitektenes interiør- og eksteriørmessige forslag. Når det er sagt, er samspillet mellom alle prosjekterende i byggeprosessen avgjørende for sluttresultat, sier Johannesen.

 

Bilde: - For Laufen er det viktig å være synlig på messen Architecht@Work, fordi det er arkitekter og konsulenter som beskriver hva som skal være med i et prosjekt, sier teamleder Hege Brakstad og distriktssjef salg Line Vaardal Abrahamsen i Laufen.

Liker messens konsept

- I flere av våre segmenter samarbeider vi tett sammen med arkitekter og interiørarkitekter. Å delta på Architecht@Work er viktig for å presentere våre produkter til arkitekter. Vi liker godt messens konsept og er glade for at vi kan være med å bygge opp denne typen messe her i Norge, sier KAM Vibeke Berggren Nilsen i Horeca Interiør Norlux.

- Arkitekter, interiørarkitekter og designere er i mange prosjekter de viktigste samarbeidspartnerne. Skal et prosjekt bli kvalitativt bra er vi avhengig av god samhandling mellom alle fagutøvere. Et godt samarbeid mellom oss som belysningsleverandør, arkitekter, hovedentreprenører og elektrikere er viktig for sluttresultatet. Vi er avhengig av en god planleggingsprosess for at våre belysningsprodukter skal få en fremtredende plass, sier Nilsen.

- På messa viste vi frem vårt nye produkt CoeLux LS, som er en rekonstruksjon av et naturlig dagslys vindu. Vi tar i bruk nanoteknologien for å gi våre kunder dagslys der de i utgangspunktet ikke har tilgang på det. Dette er et spennende produkt som har blitt meget godt mottatt her på messen. Det er første gang Norlux deltar på Architecht@Work. Vi har forventninger om å knytte relasjoner til flere arkitekter. Vi har store forventninger til introduksjonen av CoeLux. Norlux er en leverandør av komplette belysningsløsninger til detaljhandel, kommersielle og industrielle bygninger, hotell- og restaurantvirksomhet, samt utendørsområder, sier Nilsen til Byggfakta. 

Viktig med synlighet

- For Laufen er det viktig å være synlig på messen Architecht@Work fordi det er arkitekter og konsulenter som beskriver hva som skal være med i et prosjekt. Er vi ikke med i prosjektbeskrivelsen, nytter det ikke å komme i etterkant å presentere våre produkter. Da har allerede toget gått fra stasjonen, sier teamleder Hege Brakstad og distriktssjef salg Line Vaardal Abrahamsen i Laufen.

- På messen viste vi frem NAVIA vårt nye dusjtoalett og safir keramikkserien Sonar designet av den verdenskjente designeren Patricia. I tillegg til porselen er Laufen også store på møbler. Arkitekter har en viktig rolle i ferdigstillelsen av prosjekter og de har stor påvirkningskraft når det gjelder valg av produkter. Derfor er det viktig å komme på talefot med dem og da er Architecht@Work en viktig møteplass. Vi håper at vi på messen kan etablere kontakt med flere arkitekter som vi i etterkant kan samarbeide med. Laufen markedsfører alt fra rimelige til eksklusive produkter og vi har en sterk posisjon på det europeiske markedet, sier Brakstad og Abrahamsen

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår