Åpnet nye Tana bru

 
Åpnet nye Tana bruStatssekretær Ingelin Noresjø stod for den offisielle åpningen av nye Tana bru. Foto: Arne Eithun / Statens vegvesen
Statssekretær Ingelin Noresjø stod for den offisielle åpningen av Tana bru tirsdag 15. september. Den nye brua erstatter den gamle brua fra 1948, og er bygd for å tåle 11 ganger mer.

- Tana bru binder Øst-Finnmark sammen med Vest-Finnmark og resten av Norge. Brua er derfor et viktig knutepunkt for både folk og næringsliv. Den gamle brua tålte ikke så tunge lastebiler. Nå er en flaskehals på E6 fjerna, så spesielt for næringstransporten er dette en stor dag, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

- Det gjør hverdagen enklere for alle som kjører lastebil. I dag er det vanligere med større og tyngre lastebilar enn før. Når disse også kan kjøre over Tanaelva, får vi færre lastebilar på veiene. Det er bedre for miljøet, sier Hareide.

I forbindelse med brua, er det bygd gang- og sykkelvei over elva. De myke trafikantene får dermed en tryggere kryssing av elva. Entreprenøren har også hatt stort fokus på å unngå forurensing i Tanaelva, som er et av Norges viktigste laksevassdrag.

Det polske selskapet Vistal og det lokale HAK Entreprenør har vært hovedentreprenører.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår