Åpnet nasjonalt senter for urbant landbruk

 
Åpnet nasjonalt senter for urbant landbrukAgropolis i Mjøndalen var ett av prosjektene som ble presentert da Norges nasjonale senter for urbant landbruk ble åpnet. (Ill.: Dark Arkitekter)
Norge har fått sitt nasjonale senter for urbant landbruk. Da senteret ble åpnet på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås, ble Vestaksen Eiendoms prosjekt «Agropolis» i Mjøndalen presentert.

Det skriver Vestaksen Eiendom i en pressmelding.

Brukes til matproduksjon

Urbant landbruk dreier seg om hvordan byene kan brukes til matproduksjon og hvordan mange kan bidra til at vi blir mer selvforsynt med mat. Det urbane landbruket er også viktig for folkehelse, matkultur, biologisk mangfold etc.

Professor Trine Hvoslef-Eide ved NMBU er leder for Nasjonalt senter for urbant landbruk.

– Målet med senteret er å koordinere de ulike prosjektene og tiltakene slik at alle i Ås-miljøet jobber sammen, opplyser hun.  Per i dag er tre konkrete prosjekter i gang under ledelse av NMBU, blant dem et EU-prosjekt, sier han i meldingen.

– Vi vet at det er mange andre prosjekter på gang, og vi ønsket å høre om dem med tanke på eventuelt fremtidig partnerskap. Der passet Agropolis-prosjektet godt inn. Det høres spennende ut. At det også er kontroversielt i vårt miljø, gir oss interessante problemstillinger å bryne oss på, sier professoren.

Nye dyrkingsmetoder

Det var administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt, som presenterte Agropolis på åpningsseminaret.

– En flott anledning og en anerkjennelse av ideen om å bygge bynære boliger der matproduksjon kan integreres, uttalte Hotvedt.

Han mener det nye senteret med det tunge Ås-miljøet i ledelsen vil være viktig for utvikling og forskning på urbant landbruk og for å utvikle nye dyrkningsmetoder som vil bidra til større egenproduksjon og økt selvforsyning.

Agropolis er et boligprosjekt som kombinerer matproduksjon på profesjonelt nivå med mulighet for hobbydyrking innenfor et boligområde. Prosjektet er tenkt realisert i Mjøndalen og andre attraktive knutepunkt som har egnede sentrumsnære jordbruksområder.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår