Åpner nytt undervisningsbygg ved HVL

 
Åpner nytt undervisningsbygg ved HVLBildet: Det nye undervisningsbygget på HVL, K2
I dag, 4. september, foretar statsråd Henrik Aasheim foreta den offisielle åpning av det nye undervisningsbygget ved HVL. (Høyskolen på Vestlandet)

Prosjektleder på HVL, Knut Kismul, er sikker i sin sak. Det nye undervisningsbygget på HVL, K2, er absolutt blant de beste av sitt slag i Norge. Her er alt lagt til rette for moderne undervisning, inspirerende studiemiljø og gode arbeidsforhold for ansatte.

- Flere forskere slår fast at god arkitektur gir god lærelyst. I dette bygge ligger alt til rette for at studentene skal bli inspirert og motivert til å studere og utvikle seg både faglig og menneskelig. Entreprenøren Kruse Smith har, i nært samarbeid med arkitekt L2, skapt en «Edens hage» (navn på prosjektet). Trematerialer dominerer på alle flater, og hele trær er trukket inn i bygget og skal få vokse fritt. Vi er svært godt fornøyde med bygget vi har fått og de løsninger vi er blitt anbefalt og enige om. Dette er uten tvil Vestlandets beste undervisningsbygg. Kanskje også Norges beste, sier HVLs prosjektleder Knut Kismul i en pressemelding.

K2 byr på 10 flotte undervisningsrom, syv lesesaler, fire auditorium, kafé, læringslab, simulatorrom og minikjøkken for studentene. De ansatte får også flotte arbeidsplasser med sosiale soner og kjøkken, og ikke minst garderober og dusj i underetasjen.
Lars Christian Gomnæs, prosjektleder for Statsbygg, er svært fornøyd med prosjektet og prosjektgjennomføringen. Han mener dette har vært et skoleeksempel på godt prosjektsamarbeid.

- Statsbygg drift, HVL og Kruse Smith har i hele prosjektet jobbet tett og godt sammen og utgjort et svært løsningsorientert team. Entreprenøren har, sammen med L2 arkitekt, Sweco og andre, levert på et svært høyt nivå og hele tiden vært opptatt av å levere det beste totalproduktet. Og totalproduktet er vi svært fornøyd med. Opplevelsen av design og kvalitet som møter oss når vi kommer inn i er slående, forteller prosjektleder for Statsbygg, Lars Christian Gomnæs.

Kruse Smith, som har vært totalentreprenør og ansvarlig for hele leveransen, er en stor entreprenør i Norge, men ganske nye i Bergen. Prosjektleder for Kruse Smith, som har fulgt bygget fra dag én, er stolt over det han ser og takknemlig for å at Kruse Smith fikk byggeoppdraget:

- For oss i Kruse Smith har det vært utrolig flott å bygge K2. Vi har hele veien hatt stort fokus på klima, miljø og sikkerhet. Fra dag en har vi stimulert egne ansatte og våre samarbeidspartnere til nytenking og innovasjon. Det har gitt gode resultater. Her har også Statsbygg spilt en viktig rolle. De utfordrer oss, men forstår og motiveres av innovasjonsfokuset. Vi har levert et fantastisk bygg, både med hensyn til løsninger og klima. Bygget er BREEAM Excellent sertifiset. Det viser at miljøambisjonene er ivaretatt på en fremdragende måte, sier prosjektleder Audun Nygard hos Kruse Smith.

Sweco har bistått Kruse Smith med tekniske beregninger for klima og miljø. Et viktig premiss for bygget har nemlig vært å skape et miljøvennlig bygg. Det nye bygget på HVL er i så måte et demonstrasjonsprosjekt for byggenæringen. Bygget tar i bruk state-of-the art løsninger på klima og energifronten. Mye av erfaringen og kompetansen er direkte overførbart til andre prosjekter.

- Skolebygget er et nullutslipsbygg som produserer mer energi enn det forbruker. I energiplanleggingen har vi i Sweco hatt et særfokus på klimavennlig materialvalg. Målt mot referansebygg har K2 40% redusert klimagassutslipp på materialer og det totale karbonavtrykk er redusert med 30%. Det meste av nødvendig strøm produseres i det 1900m2 store solcelleanlegget på taket. Dette er et bygg til inspirasjon og etterfølgelse, sier Terje Schütz Pettersen, prosjektleder for Sweco.

Bildet: Interiør fra det nye skolebygget ved HVL

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår